Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssuahiUH

stosunek przerywany - czy faktycznie tak duze ryzko ciazy ?

Polecane posty

Gość ssuahiUH

stosowalismy ta metode 4 lata przed decyzja o dziecku od kiedy nam sie urodzila corka minely kolejne 3 lata i ani razu nie mialam wpadki. Zastanawia mnie wiec jak to jest mozliwe by kobiety zachodzily w ciaze stosujac ta metode. My ja stosujemy z przerwa na dni plodne .

Gość Podobno dużo osób wpada
ja tego nie doświadczyłam.$ lata na przerywanym bez przerwy na dni płodne.Czasami pełne stosunki...Aż nagle okazało się że mam hipreprolaktynemię i pewnie przez to nie byłam w ciąży.Chociaż mam już jedno dziecko 4,5 latka

Gość Qweryu
Ja ta metodę tez stosowalam przez 6 lat zanim zdecydowaliśmy sie na dziecko i tez mnie dziwi ze kobiety wpadają poprostu maja takich facetów.moj zawsze zdążył nigdy nie było problemu teraz syn ma 15 miesięcy i nadal stosujemy ta Metode

Gość bo jak ktos ma
regularne cykle to wie, kiedy moze stosowac te metode aby byla bezpieczna. ja od 1,5 roku mam tak wyregulowane cykle, ze roznica miedzy cyklami wynosi maksymalnie 1 godzine - serio. nie ma mowy o wpadce. w tym programie @ciaza z zaskoczenia@ kobieta sie wypowiadala, ze uprawiala seks przerywany i uwazala to za pewna metode, bo miala regularne cykle, od 29 do 33 dni :O no ludzie, a coz to za regularnosc??? i potem wlasnie takie osoby sie dziwia, ze jak to, omijaly dni plodne a jednak wpadaly? jak sie nie polega na swoim organizmie w 100 procentach to trzeba stosowac pewniejsze metody.

Gość mama roczniaka
ja tez nie zaszlam w ciaze przez 4lata ze stosunkiem przerywanym, gdy juz postanowilismy miec dziecko zajelo to nam pol roku. tez nie wiem jak to jest. teraz mam spirale i sie nie musze stresowac chociaz i tak nigdy sie nie stresowalam, gdybym zaszla w ciaze przez przerywany to bym nie rozpaczala bo tez nastolatka juz nie bylam:P

Gość hffffffffuu
Ja 2 lata jechalam na przerywanym, raz maz nie zdazyl i w ciaze nie zaszlam. Dopiero, gdy zaczelismy sie starac o dziecko, to po 2 miesiacach bylam w ciazy. Od porodu minelo ponad 4 lata, my dalej na przerywanym i ciazy nie ma, czesto gina mi miesiaczki, o obliczeniu dni plodnych moge pomarzyc.

Gość wkaznik Pearla
to chyba wiarygodne zrodlo danych? jakos Wasza "metoda antykoncepcyjna" na liscie srodkow nie zajmuje czolowego miejsca...ba, wcale jej tam nie ma! Ciekawe dlaczego? :P

Gość Cjdcjvh
Bo twój facet pewnie nie zdążył i cie zaplodnil! Haha Ja tez stosuje przerywany nie mam regularnych cykli i tak w ciążę nie zaszlam