Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Bajka 1612

wzw TYPU C HCV kto ma?

Polecane posty

Go艣膰 Bajka 1612

Witam, jestem w szoku,bo M膮偶 odda艂 honorowo krew, a tu po 2 tyg. otrzyma艂 wiad., 偶e ma HCV. Boj臋 sie o Niego, a tak偶e o C贸reczk臋 i siebie, chocia偶 czytaj膮c opis dr贸g zaka偶enia niby si臋 uspokoi艂am, ale badania trzeba zrobi膰... Prosz臋 o wiad. od kogo艣 kto te偶 ma tego wirusa...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bardzo du偶o ludzi go ma
a jeszcze wi臋cej nie wie, ze go ma i w tym problem. Bo zara偶aj膮 nie艣wiadomie. Zarazi膰 si臋 mo偶na gdy dojdzie do przerwania ci膮g艂o艣ci tkanki, nawet drog膮 p艂ciowa. U wielu ludzi nie daje zna膰 o sobie nawet przez dziesi膮tki lat, nawet przez ca艂e 偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
no w艂a艣nie, gdybym nie nalega艂a, 偶eby M膮偶 odda艂 krew to pewnie predko by sie nie dowiedzia艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
boje sie tez, ze po tych wszystkich badaniach diagn. trzeba bedzie d艂uuuugo czekac na ropoczecie leczenia....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
boje sie, ze po bad. diagn. trezba bedzie d艂uuugo czekac na rozpoczecie leczenia....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niekoniecznie dlugo
to zale偶y, jak si臋 m膮偶 czuje a przede wszystkim jakie wska藕niki odbiegaj膮 mocno od normy, wtedy podejmuje si臋 leczenie i to w miar臋 szybko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gfgfg
by艂 seks bez gumy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przenoszenie HCV
droga plciowa to tylko 3 % , wiec malo realne , raczej zarazil sie u dentysty lub przy pobieraniu krwi ,albo jesli mial przetaczana krew przed 89 rokiem ,bo wtedy jeszcze nie badano krwi na obecnosc tego wirusa .Dlatego kazdy kto mial przetaczana krew przed rokiem 89 powinien sobie zrobic test na HCV.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
chyba w gr臋 wchodzi dentysta lub pobieralnia .... wynik p/wcia艂 34,a norma chyba do 0,9; jako dziecko leza艂 w szpitalu;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przenoszenie HCV
Ludzie boja sie HIV a HCV jest duzo bardziej podstepny i moze nie dawac o sobie znac nawet 30 lat az doprowadzi do marskosci i raka watroby .Wirus Hiv zyje poza organizmem ludzkim na przedmiotach zanieczyszczonych krwia 24 h a HCV podobno 3 tygodnie , choc spotkalam sie z informacja taka tez ze od 16 godzin do 3 dni .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
ja mam trombocytopeni臋 i PODOBNO ju偶 dawno temu powinnam miec badanie na HCVa...nikt na to nie wpad艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przenoszenie HCV
No to zarazila go niechlujna pielegniarka ,ktora obleciala wszystkich pacjentow na oddziale w tych samych rekawiczkach pobierajac rano lub wieczorem krew ,a powinna je zmieniac po KAZDYM pacjencie .Dlatego ludzie nie bojcie sie zwrocic pielegniarce uwagi w gabinecie zabiegowym lub w szpitalu , od tego zalezy wasze zdrowie lub zycie .Do zarazenia HCV wystarczy tylko niewidzialna ilosc krwi ,podczas gdy do zakazenia HiV potrzeba az sporej kropli ( ok 1 ml krwi ) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
podstepna bestia, tez czyta艂am, 偶e nawet 35lat bezobjawowo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 druioljrwecbt
mo偶e zarazi艂 si臋 od ciebie, jak mia艂a艣 okres

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
nieznosze niedbalstwa!!! jakby pielegniarka z w艂asnej kieszeni p艂aci艂a za rekawiczki.... samapracowa艂am w laboratorium (krotko, bo 5 m-cy), moze ja to przynis艂am do domu... chociaz strasznie przestrzega艂am zasad higieny... musze sie predko zbadac...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przenoszenie HCV
Jesli pracowalas w laboratorium ...to duzo wyjasnia , naprawde wystarczy mala ranka niewidzialna podobno , tak pisza ale jak jest w teorii ... to ciagle malo znany wirus .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
dziwi mnie teraz fakt (dotar艂o to do mnie dopiero dzis), dlaczego nie bada sie kobiet ciezarnych pod tym k膮tem...? oznaczaj膮 tylko anty HBs-a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
no pewnie laboratorium... jutrojade po skier, do lekarza POZ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 druioljrwecbt
nie badaj膮 bo szkoda im kasy, na badanie i leczenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przenoszenie HCV
Sama jestem pielegniarka nie pracujaca w zawodzie z powodu fobii HCV . Mam tez kolezanke pracujaca w przychodnie w gabinecie zabiegowym i opowiadala mi ze jak ona idzie sobie pobrac krew do kolezanki w przychodni ( kolezanki z gabinetu ) to prosi ja najpierw by zmienila rekawiczki , bo ona wiec ze tam zmieniaja rekawiczki dopiero po kilku pacjentach jak sie uj***a krwia , a powinni po KAZDYM bo wystarczy ze dotknela krwi pacjenta czy igly , wacika , wystarczy pare komoreczek - NIEWIDZIALNA ILOSC KRWI . Dlatego ludzie jak wchodzicie do gabinetu a pielegniarka ma juz rekawiczki na sobie to najprawdopodobniej sa to rekawiczki po poprzednim pacjencie ,wiec macie prawo zazadac by przy was zmienila rekawiczki .Takie niedbalstwo to poprostu kryminal ,ale dentysci i pielegniarki nadal czuja sie bezkarnie z powodu bezobjawowosci wirusa .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 druioljrwecbt
daj zna膰 jak si臋 zbadasz, ciekawa jestem czy mo偶na przez seks si臋 zarazi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 druioljrwecbt
ale 偶adna piel臋gniarka nie dotyka rany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przenoszenie HCV
Rany nie dotyka ale przyklada wacik ,a nieraz po wyjeciu igly krew sie leje , pozatym moze dotkanc igly . Pielegniarka MUSI zmieniac rekawiczki po kazdym pacjencie takie sa przepisy a one nie wziely sie z powietrza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 druioljrwecbt
na czym polega praca w labolatorium? Jest niebezpieczna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
nawet jak sie okaze, ze ja tez mam HCV to nie bedziemy miec "winnego"; mog艂am ja przywlec z laboru, a M膮偶 pomyli艂 maszynki do golenia (oboje uzywamy tego samego koloru); czy biopsja w膮troby jest bolesna???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
cz艂owiek za takie grosze tam pracowa艂, az wstyd; mgr analityki med.w labor w 2006r. 766z艂 na r臋k臋 - dacie wiar臋????????????????????????????????????????????????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
fajna jest pracownia hematologii lub chemii; reszta to beznadzieja; mnie szefowa chcia艂a przuczac na serologie, wiec sie zwolni艂a, bo to nie na moje nerwy; nienawidzi艂am na studiach tego przedmiotu;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
na moich oczach doswiadczona laborantka z wiloletnim stazem dziabn臋艂a sie ig艂膮 w palec, juz pobra艂a krew pacjentowi i chowaj膮c ig艂e nie trfai艂a do tego plastikowego opakowania na ig艂臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 druioljrwecbt
mia艂a艣 do czynienia z materia艂em zaka藕nym? Jak si臋 mozna zakazi膰 w takiej pracy? Jestem ciekawa bo sama musz臋 si臋 zbada膰 i ci膮gle zwlekam. Raz mia艂am seks z kim艣 chorym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bajka 1612
mia艂o byc powyzej, 偶e wiec sie ZWOLNI艁AM

Udost臋pnij ten post