Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jak zrobić ))))))))))

czym zrobić taki efekt na ścianie?

Polecane posty

podoba mi się i pasowałoby mi do wnętrza taka struktura http://www.salonmeblowy.net.pl/akt,0,81/tynk-jako-element-dekoracji-wnetrz.ehtml chodzi o to pierwsze zdjęcie takie pasy w poprzeczne prążki, będę sama robiła coś takiego ale dwa pasy , mam trochę zdolności plastycznych i naoglądałam się różnych filmików w stylu "sam to zrobię" i wiem już jak zrobić taki wzorek ale może ktoś znający temat podpowie czym to nalepiej wykonać , na tym zdjęciu widać że struktura jest dość "gruba" może ma 1 cm i ja też bym tak chciała , najczęściej polecane są jakieś drogie produkty do dekoracji a ja chciałabym w miarę rozsądnie cenowo i żeby dało się też zrobić tak grubo, czy wystarczy zwykły gips do gładzi typu goldband? czy może coś innego? czym dodatkowo zabezpieczć ten wzorek żeby brud się nie wdzierał w szczeliny i żeby można było czasami wyszorować, jednym słowem zależy mi na w miarę przystępnej cenie ale też solidności/żeby nie wykruszało się/ i praktyczności /żeby czasem wyszorować/

Gość multimedia
mnie tez bardzo sie podobaja te pasy, struktura i pomysl sa ciekawe, ale za cholere nie wyobrazam sobie "szorowania" takiej sciany nie wiem jak to zrobic, ale jak juz Ci sie to uda, to mysle, ze najlepszym rozwiazaniem bedzie to zwyczajnie odswiezyc farba/pomalowac

samo wykonanie wzorku jest bardzo łatwe ale właśnie przy opisach struktur polecają bardzo drogie preparaty jakieś bejce lakiery czy coś w tym stylu , tu na tym zdjęciu wygląda jakby było tylko pomalowane zwykłą farbą wówczas wystarczy tylko odmalować tak jaki się odświeża ściany a przy zmianie koloru nie byłoby problemem ale chciałabym jeszcze zasięgnąć opini kogoś znającego ten temat, jeżeli jest pomalowane tylko farbą i niczym innym dodatkowo nie zabezpieczone czy utwardzone to czego w takim razie użyć do zrobienia?

odnośnie szorowania to słyszałam że właśnie jak się zalakieruje to wystrarczy póżniej przeszorować szczotką i jest czyste

Tynki strukturalne - specjalne tynki, przeznaczone do robienia struktur :) Są też farby strukturalne.

wygląda super, ale nie wiem czy sama bym się podjęła takiej roboty... raczej zleciłabym fachowcom, a co do materiałów - może skonsultuj to z ludźmi robiącymi to zawodowo? w n-design projektują wnętrza, powinni się orientować co i jak.

Gość Michalinka córeczka tatusia
prawie identyczny efekt uzyskasz operując farba i tapetą winylową

Gość kopiujwklej
Mnie się bardzo podobają różne efekty na ścianach, o ile się nie przesadzi... kiedyś moich znajomych poniosło i w mieszkaniu 50 mkw mieli chyba wszystko na ścianach... od marmuru po beton i nie wyglądało to fajnie :D Polecam aranżacje http://magnatstyle.pl/aranzacje-magnat/

Kopiujwklej wszystkie ściany to chyba trochę za dużo dla mnie ;) Jeśli chodzi o efekty dekoracyjne to znalazłam w internecie stronę na której jest cała "paleta" dekoracji z dokładnym opisem jak je wykonać ;) http://www.atppg.pl/galeria-i-inspiracje. Bardzo podoba mi się ukryta secesja, zastanawiam się nad taką ścianą w sypialni :)