Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problematyczkaaaaaa

Wakacje a okres ;/

Polecane posty

Gość Problematyczkaaaaaa

Cześć wszystkim. Otóż mam 15 lat i wyjeżdżam na wakacje za kilka dni. Jadę za granicę, szczególnie na różnego typu baseny oraz na plaże, jezioro. I pojawia sie pewien problem. Ponieważ w którymś dniu powinnam dostać miesiączki :( Nie będzie mi to strasznie na rękę, ponieważ przy niej często towarzyszą mi bóle brzucha itp. Nie używałam nigdy tamponów, więc się nie odważę i teraz, a tabletki anty. również odpadają.. Czy można go jakoś opóźnić? Jeśli się da to nawet o tydzień, to dla mnie ważne. POMÓŻCIE, BO NIE WIEM CO MAM ROBIĆ :((

Gość dfvrfe
tampona i kuniec, mi tez wypada okres na wakacjach

Gość lajk mi if ju łont
normalnie używaj tamponów, są przecież takie dla 'początkujących' przecież nie ma z tym problemu

Gość Palomaaa
Nie da rady

Gość jidjidk
nawet jakbys chciala opoznic tabletkami anty to i tak juz za pozno. albo tampon albo podpaska.

Gość Problematyczkaaaaaa
Ale dla mnie to jest straszne. Jestem jeszcze dziewicą i czy on może uszkodzić tą błonkę ? Dla mnie to jest okropne i nie wytrzymam z czymś takim w 'środku' ;//

Gość jidjidk
no na basen raczej nie wypada.... a na plaze, jesli zdolasz to ukryc to ok.

Gość Problematyczkaaaaaa
Nie ma jak ukryć.. Myśląc o wakacjach chciałabym sie wyszaleć i sie fajnie bawić, a z tego co wiem bede jęczeć z bólu brzucha i nie odważę się założyć tampona.

Gość kkk7878yu
poszukaj witamina c na opóźnienie okresu:)

Gość jidjidk
a co za problem wziac tabletke na bol?

Gość Palomaaa
Na plażę zawsze można założyć krótkie szorty albo pareo i nic nie widać

Gość Problematyczkaaaaaa
Tak wam się wydaje. Po raz pierwszy jadę do ciepłych krajów za granicę i jak zwykle okres mi próbuje w czymś przeszkodzić ;/ A z chęcią bym się pokąpała. ehh ;/ co za pech

Gość Palomaaa
Jeszcze nie dostałaś, więc nie panikuj. Inny klimat może opóźnić okres, więc może dostaniesz dopiero po powrocie. Zaopatrz się w tampony, te najmniejsze, może się odważysz na miejscu. Ewentualnie popróbuj "na sucho"

Gość Problematyczkaaaaaa
Nie mam tamponów w domu, więc nie popróbuje, ale to dla mnie obrzydliwe, sory. Baaaaaaaaaaaaardzo rzadko rozmawiam z mamą o takich rzeczach, więc aż głupio mi powiedzieć by kupiła mi tampony, bo przecież wie że ich nie używam. Bo zawsze kupuje mi podpaski

Gość a co rece do dupy przyrosly?
idz do sklepu i sobie kup ksiezniczko:O mamusia jej kupuje bujeje ze wstydu bum sie spalila

Gość Palomaaa
Zamów na stronie OB bezpłatne próbki. Zresztą kieszonkowego nie dostajesz?

Gość Problematyczkaaaaaa
Bez takich. Nie jestem księżniczką, ale zawsze gdy robi zakupy to pamięta o takich rzeczach. Nie znam się na tych tamponach i w ogóle.

Gość Problematyczkaaaaaa
Kieszonkowego nie dostaję. Jeśli potrzebuję na coś pieniędzy to idę do nich z prośbą i dostaję. Chyba że to można nazwać kieszonkowym.

Gość a co rece do dupy przyrosly?
tampony pustostanie kupisz i za 6 - 8 zł jak dobrze poszukasz dziecinko:) przerażają mnie takie niezaradne laski. Masz 15 lat czy 5? Ja w twoim wieku sama wybierałam sobie środki higieniczne a mama kupowała tylko "awaryjnie". Ale wiadomo, młodzież teraz leniwa:O

Gość Palomaaa
Dobra, dajmy jej spokój, niech przy +40stopniach parzy tyłek w podpasce.

Gość Allka555
kup tampony, to niedrogi wydatek. Nic ci nie uszkodzą! Nic nie będziesz czuła! Domowe sposoby mogą się nie sprawdzić, innego wyjścia nie masz. Spróbujesz- gwarantuję, ze podpaski znienawidzisz.

Gość Problematyczkaaaaaa
Nie wiem czemu tak wszyscy na mnie sie rzuciliście ;/ Nigdy tamponów nie używałam i dziwne są jak dla mnie. Macie problem, że to mama robi zakupy i kupuje higieniczne rzeczy, no bo przecież wy w moim wieku to sami sobie kupowaliście podpaski, tampony i wszystkie inne rzeczy. Tak jest, czasy sie zmieniają wiec po co na mnie sie rzuciliście, że jestem niezdara itp?

Gość Jejku dziewucho...
Tampony dziwne? Nie przesadzaj. Jakoś miliony kobiet używa i chwali sobie. A mama chyba zrozumie, ze w upalach i na plazach nie chcesz kisić się w portkach z podpaska. Ale twoja sprawa, nie chcesz tamponow to nie. Zycze milego pobytu z podpaskami (makabra)

Gość sorbet malinowy
Jest też jeszcze inne wyjście. Można zacząć przyjmować tabletki antykoncepcyjne i jeśli to się odpowiednio wcześniej zaplanuje, można przesunąć sobie krwawienie nawet o 3 m-ce. Od razu zaznaczę, by niedoinformowane osoby nie opisywały tutaj jakiś mitów i nieprawdziwych informacji. Taka antykoncepcja nie ma negatywnych skutków ubocznych. potwierdzają to wieloletnie badania kliniczne.

Gość ruda_grazyna1980
Sorbet malinowy a możesz coś więcej napisać o tej metodzie antykoncepcji? Bo nie ma nic gorszego niż jechać na wymarzone wakacje i mieć okres :/

Gość gość
Posluchaj mnie. Na pewno jesteś młodą piękną dziewczyną, prędzej czy później będziesz korzystać z tamponów. Po prostu idź sama do apteki lub sklepu i kup je sobie to jest całkiem normalne, wszystkie kobiety ich używają. Nie ma się czego wstydzić :) Weź ze sobą także rózne tabletki przeciw bólowe, w razie gdy był mocy dyskomfort i ciesz się wakacjami :)

Gość gość
moja pierwsza dziewczyna powiedziała mi kiedyś, że gdy dostała pierwszego okresu to właśnie tata kupił jej podpaski, bo jemu o tym pierwszemu powiedziala, poszedł do sklepu i jej kupił, bo sama się wstydziła :) Mamie nie powiedziała, a swojemu tacie :) i kilka razy mi o tym mówiła, bo chyba to było ważne dla niej, także o tym, że tata uczyl ją pływać i jazdy na rowerze itd..

Gość gość
każdy tata jest spoko tylko czasem udaje, że nas nie kocha, a kocha bardzo mocno :)

Gość gość
no i dlatego idźcie teraz do swojego taty i przytulcie go tak zwyczajnie, ale bardzo mocno.... Bo on całe życie ciężko pracuje, abyście miały wszystko i jest bardzo zmęczony, ale się nie przyzna do tego

Gość gość
a jak nie teraz to jak wróci z pracy, bo to, go bardzo ucieszy i doda mu dużo sił do dalszej pracy... Dziala na 100% uwierzcie mi, przytulcie mocno i tyle, tak zwyczajnie, że jest waszym tatą :)