Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysieńka88888

jak przeżyć (jedzenie) za 12 zł/dzień dla 2 osób?

Polecane posty

Gość marysieńka88888

Jest troche zapasu ryżu, kaszy, przetworów (przeciery pomidorowe, jabłka prazone)...

Gość lips90
parówki...serdelki...paszteciki..na obiad to skrzydełka,..pyszne sa tez zoładki(sos) z kasz..

Gość płatki owsiane
zdrowe, tanie, wydajne,sycące. Mleko, chude twarogi, budynie, kisielki swojej roboty, ziemniaki w mundurkach, jaja sadzone, skrzydełka i owszem, parówki do kosza. Samorobne pierogi, makarony wszelkiego rodzaju z sosami. Tania jest kapusta ibardzo dobra w tym roku. Zrób gar gołąbków, zawekuj. W ogóle wekowane i mrożone przez siebie przygotowane posiłki to sposób na zdrowe i tanie przeżycie za 12 zł

Gość płatki owsiane
jest już sezon grzybowy, uzbieraj, nasusz grzybków, też się przydadzą. W każdym sklepie można kupić sledzie matiasy. 2-3łaty odmoczone, pokrojone z 2 cebulami, 2 średnimi jabłkami i zalać to małym naturalnym jogurtem. Wystarczy na 3-4 posiłki dla dwojga. Koszt praktycznie zawiera się w rybach, bo reszta prawie za darmo

Gość płatki owsiane
te cebule drobno pokrojone, a jabłka kwaskowe starte na dużych oczkach tarki

Gość WPIERDALAJ PAPIERY
🖐️

Gość weqeqweqw
ja ostatnio robię prawie co dzień zakupy za podobna sumę, wczoraj tyle wydałam i kupiłam: 2 kiełbasy na wagę- ok. 2,20, 2 cebule - 20 gr, kilo ziemniaków- 0,90 gr, i potem w Biedronce- woda mineralna 1,09, dwie Estelle- 2,00zł, piwo Fasberg 1,80, serek zółty tostowy 2,00zł, i 4 bułki- 1,20

Gość płatki owsiane
Kasza gryczana na sypko z sosem grzybowym - palce lizać. Mozna do tego jajko sadzone. Sałata zielona. W ogóle w lecie powinno się jeść niewiele i lekko. Dużo pić różnych napojów. Usmaż 15-20 naleśników, nafaszeruj farszem z kapusty kiszonej z duszoną cebulą i kilkoma grzybkami, opanieruj i podpiecz jako krokiety. Mozna je śmiało zamrozić. Placki ziemniaczane faszerowane też mozna mrozić

Gość płatki owsiane
jak się chce tanio przeżyc, to trzeba się trochę narobić, ale wiesz, co dałaś, jak przygotowałaś, że w takiej obróbce jest o wiele mniej świństwa niż w gotowcach

Gość dusze w e-mailu
poł kilo mielonego 6 zł , kilo ziemniaków 1 zł , coś na surówkę warzywa teraz tanie i jeszcze ci zostanie

Gość delcosterra
ja ostatnio za jedną cebulę dałam 40 groszy, to dużo

Gość gospodarna
"poł kilo mielonego 6 zł , kilo ziemniaków 1 zł , coś na surówkę warzywa teraz tanie i jeszcze ci zostanie " - dodaj, ze to nawet dla obżartuchów na 2 dni wystarczy

Gość wdhdcbcccxx
my z mezem jemy na obiad ok.1,5 kg ziemnaikow do tego mieso i surowka. idzie na 1,5 chleba dziennie

Gość jak tyle jecie
to ile razem ważycie?

Gość wdhdcbcccxx
ja waze ok.60 kg- 174cm maz ok.70 kg - 178 cm

Gość njkooklplk
Ok to wszystko na obiad ale ona musi jeszcze zrobic kolacje i sniadanie ,nie mówiac juz o srodkch czystosci wiec te 12 zl troche mało!!

Gość wyjdzie taniej
jak zrobi jedne zakupy za 35 zł na trzy dni. łatwiej się tak gospodaruje niż codziennie za 12 zł

Gość Nieoszczędna
Ja mam 20 zł nie wiadomo do kiedy tylko dla siebie ale na jutro mam wszystko na kalafiorowa przygotowane a pojutrze żurek z torebki. Z tej gotówki dokupie pieczywo i zobaczymy kiedy w końcu wypłaty się doczekam:/ a właśnie, rada dla Ciebie, kalafior i fasola są teraz tanie, kalafior ok 2 zł, fasola 3 zł k oba te warzywa bardzo syte są:)

Gość i to mi się podoba
cały sezon letni świetnie nadganiam finansowa na bardzo smacznych, zdrowych zupach jarzybowych albo z dużą ilością warzyw. Do tego może być chleb z masłem i posiłek jak ta lala na dwa albo trzy dni

Gość ja lubie marchewke z kartofkam
i i z kminkiem. kefir z kartoflami, do kefiru czosnek, koperek. Ool=rki mozna zakisic. kapusta, kalafior s tanie. Kasza tzw wiejska jest dobra, do tego kawalek mieska maly ale duzo sosu z cebuli i pieczarek czy innych grzybkow.Ryz z jablkami.makaro9n odsmazany z bialym serem, Oczywiscie zupa jarzynowa . Zurek z pudelka Hortexu albo krakusa, do tego jajko kartpfle ew biala kielbasa. Kanapki - chleb z oorkiem, pomidorem, czosnkiem, szczypirkiem ( szcypior wyrosnie ze starej cebuli)