Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dulcyneaea

Co robicie z przedszkolakami w okresie wakacji???

Polecane posty

Gość dulcyneaea

Jak w temacie. Są u dziadków na działce, w przedszkolu, nie pracujecie i jestescie z nimi w domu??? U mnie jest wlasnie opcja ostatnia, ale to ostatni rok pewnie, od wrzesnia wybieram sie do pracy...

Gość riki tiki tak ...
Mam na tyle dobry układ, że mam i jedną i drugą babcię na miejscu. Jak zaczynają się wakacje, to zanim my urlopy weźmiemy, to babcie na zmianę zajmują się młodzieżą (jest jeszcze braciszek młodszy). A my urlopy tak bierzemy, że się wymieniamy, póki dzieciaki małe i wymagają opieki dorosłych, jeździmy na krótko, kilka dni dosłownie dla oderwania, a tak urlopy przeznaczamy na opiekę, żeby za dużo dziadków nie obciążać.

w u nas wakacje sa 1mies tylko ze w lipcu byly w zlobku a w sierpniu sa w przedszkolu, efekt jest taki ze polowa lipce spedzilam z dwojka w domu bo jak jest jeden to sie nudzi :( pewno w sieprniu bedzie podobnie...

Gość póty dzban wode nosi...
babcia i dziadek są Bogu dzieki bo tatus obraca coraz to nowe dupy i nie ma czasu

Gość u nas w mieście
U nas nie ma problemu z przedszkolakami bo zawsze 2 przedszkola pełnią dyżur wakacyjny. Jedno w lipcu, a drugie w sierpniu i spokojnie dają radę zebrać dzieci z pozostałych 5 przedszkoli,a nawet z prywatnych. Mieszkam w mieście 40 tys. mieszkańców.

Gość ja mam wakacje
na szczęście, bo nie miałabym na prawdę co z dziećmi zrobić. Pracuję w szkolnictwie, mam wakacje tj córka, więc spędzamy czas wspólnie. W lipcu mąż wziął urlop i wyjeżdżaliśmy na 3 tygodnie, teraz jesteśmy w domu, ale myślę o jakimś jeszcze wyjeździe chociaż na tydzień.

Na początku lipca pojechaliśmy na parę dni nad morze. Od prawie 3 tygodni jestem sama dzieckiem bo mąż zagranicą w pracy więc jesteśmy na placu zabaw,jeździmy rowerami,idziemy nad jezioro trochę popływać,spotykam sie przyjaciółkami które też mają dzieci i robimy np.piknik. A również od czasu do czasu na plac zabaw wnuka zabierze moje mama to wtedy mam trochę czasu tylko dla siebie.

Dla mnie wakacje to bardzo ciezki czas :-O Nienawidze upałow!!! Na dodatek mieszkamy w Warszawie Mamy wprawdzie działkę, ale nie chce mi się na nią codziennie dojezdzac (na razie jest tam maly domek i nie bardzo jest gdzie spac). Bylismy prawie 3 tygodnie nad morzem na przelomie czerwca i lipca, za 8 dni tez jedziemy jeszcze na tydzien. Obiecalam sobie, ze za rok zabiore dzieciaki na cale lato z miasta. Juz sobie zaklepalam miesiac na wsi u ciotki (w tym roku nie jade, bo nie mam prawka, a musialabym sie jakos tam poruszac). Tak wiec plany na najbliższy rok: -prawo jazdy -oszczedzam kase, nie wydaje na bzdury, wszystko wrzucam do puszki pt. Wakacje Chce wywieźc dzieci na jeden miesiac nad Baltyk, na drugi na wies. MAm mozliwosc pracy w domu, wiec moge tak sobie z nimi wojazowac. Poki nie mam prawka, jedziemy tylko wtedy, gdy maz ma urlop.