Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutricia929291882

Siwe włosy...

Polecane posty

Gość nutricia929291882

Cześć, mam 20 lat, zauważyłam jakiś czas temu, że mam siwe włosy, ale nie pojedynczo, tylko od skóry do 1/4 ich długości, ponadto również od spodu włosów przy karku i nad uszami... Nie wiem, wątpię, żeby to był efekt jakichś zabiegów (stosowałam kiedyś olejek rycynowy na swoje blond włosy, a on przyciemnia, ale włosy nie są ciemniejsze, tylko popielato-ciemne)... Czasem rozjaśniałam też je wodą utlenioną... Nie wiem, czy po prostu to oznaka szybszego starzenia się, może przekwitania, bo przecież słyszy się o przypadkach, kiedy menopauzę można przechodzić nawet w moim wieku. Powinnam się bać? A może znacie też jakieś naturalne sposoby na koloryzację, rozjaśnienie, pozbycie się siwizny? Moje naturalne włosy to jasny blond, przechodzący miejscami np. właśnie od spodu, czy przy skórze, w lekko ciemniejszy, chociaż to nie zawsze tak było, bo kiedyś miałam jednolity kolor, jasny blond, na całych włosach. Jeśli chodzi o ich kondycję, strukturę, to są dziwne w dotyku, takie szorstkie jak gdyby... Zaczęły trochę wypadać, ale na razie się tym nie zamartwiam, bo po umyciu są bardzo puszyste. Przez ostatnie 2 lata miałam wiele zmartwień... a teraz czuję się jak 40-latka, nie mam siły, mam zawroty głowy, szybko się męczę... Badań hormonalnych nigdy jeszcze nie robiłam, natomiast z krwi mam bardzo dobre. Nie wiem w czym tkwi problem.

Gość nutricia929291882
ktoś doradzi?

Gość qqwweerr
a jak sie odżywiasz i czy w twojej rodzinie ktos tak wczesnie osiwial?

Gość nutricia929291882
Jem warzywa, owoce, mięso... generalnie wszystko. Może za dużo cukru, bo lubię słodycze.... W mojej rodzinie nie, tata raczej dopiero około 40-stki, choć nie jestem pewna, ale tak lekko, a mama też dopiero po 40-stce. Tata jest blondynem, mama szatynką...

Gość nutricia929291882
spadaj podszywaczu, wszelkie tego typu odpowiedzi nie są moje

Gość tak sie stalo i sie nie odstan
wiesz co ? mi pierwsze siwe ( tzn takie biale ) wyszly po smierci ojca jak mialam 26 lat, teraz stracilam mame niecaly rok temu a mam 31 lat i mam siwe ( biale) z przodu przy uszach(coraz wiecej) i glebiej (takie pojedyncze) i musze farbowac ( wybieram szampony ) - sa lagodniejsze, jestem z natury brunetka, ale mama tez szybko miala siwe . ja wczesniej nic nie robilam z wlosami, farbowalam tylko ale rzadko, raz na rok ..ale za to mam mnostwo zmartwien , cierpie i codziennie placze, moze od smutku wychodza , ktos tak powiedzial, ale jedna pewnaosoba powiedziala mi ze od madrosci

Gość Raptor007700
Ja uzywam specjalnego szamponu do siwych wlosow - jego zaleta jest to ze koloryzuje tylko siwe wlosy. Tak wiec twoje naturalne pozostaja bez zmian . Prosukt przeznaczony jest dla mezczyzn a to dlatego zeby nie kolryzowal wszystkich wlosow co akurat na meskiej glowie wyglada smiesznie. Jednak jezeli chcesz aby koloryzowac tylko twoj siwy wlos POLECAM ja kupuje od zawsze ze strony www.meskiewlosy.pl