Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ssszprotkaaa

orgametril, trobiele na jajnikach

Polecane posty

Witam. Wczoraj byłam u ginekologa i okazało się, że mam torbiele, na obu jajnikach. Lekarz przypisał mi orgametril. Mam go przyjmować przez 60 dni 2 razy dziennie po 1 tabl. Słyszałam, że powoduje on starszne skutki uboczne tkj. tycie, trądzik, stany depresyjne. Czy ktoś z Was może stosował ten lek i może mi powiedzieć jak na Was on zadziałał ? Czy torbiele się wchłonęły ? Mam wiele obaw co do tych tabletek. I jeszcze jedno pytanie, lekarz powiedział, że w czasie ich stosowania będę bezpłodna ? Czyli nie muszę stosować żadnej antykoncepcji z moim mężczyzną ? Bardzo mi zależy na infromacjach na ten temat. z góry dziękuję.

Gość poweselna
Ja bym się zastanawiała, czy ten lek jest jeszcze do kupienia? Moja koleżanka dostała receptę i w naszym mieście nigdzie go nie było, żadna apteka nie była też w stanie go sprowadzić. Kupiłam go dla niej dopiero przypadkiem, gdy byłam w innym dużym mieście, ale też wzięłam ostatnie opakowania. Ponoć mają go wycofać...

też miałam problem z kupieniem tych leków. lekarz wypisał mi na jedną receptę 4 opakowania. i byłam w kilku aptekach i albo nie było albo były tylko 1-2 opakowania. ale kupiłam.

Gość poweselna
Miałaś szczęście. Ta koleżanka, o której pisałam wyżej, dostała od swojego lekarza informację, że następnym razem będzie jej zapisywał już inny lek.

Gość idę od diabła
kupuję duszę za zdrowie

Gość poweselna
Powiem szczerze, że nie wiem, na co brała. W zasadzie to nie jest moja koleżanka, tylko córka koleżanki mojej mamy, tylko taki skrót myślowy zrobiłam. Wiem tylko, że dziewczyna ma 26 lat i od dawna ma jakieś problemy ginekologiczne, ale nie wypytywałam o szczegóły. Po prostu poproszono mnie o pomoc w znalezieniu tego leku, więc się zaangażowałam.