Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga ;)))

odwiedziny rodziców

Polecane posty

Gość Olga ;)))

W pażdzierniku idę na studia, do miasta oddalonego od mojej miejscowości o ok. 50 km. Z jednej strony bardzo ciesze się , że nareszcie będę mogła trochę ' odpocząć' od moich lekko nadopiekuńczych rodziców. Oczywiście to nie tak, że mam ich jakoś strasznie dość, ale czasami po głowie chodziły mi różne myśli, że chciałabym w końcu pobyć trochę sama, bez nich. Już sobie wyobrażałam to wspaniałe życie bez ciągłego nadzoru, i bez ciągłego wypytywania gdzie idę z kim, a co kto powiedział, a kto był itp. Przez nich wgl nie spotykam się z chłopakami (mam 19 lat!!! ) bo nie mam potem ochoty spowiadać się z moich randek. No i tu pytanie do studentów , jeśli tacy tu są: czy wasi rodzice was 'odwiedzali/odwiedzaja' w akademikach czy na stancjach? Dla mnie to jest bezsens, bo skoro i tak z pewnością będę musiała wracać na weekendy, to po co jeszcze oni mają do mnie przyjeżdzac... Nie mogę im tego powiedzieć wprost, bo zaraz bedzie zadyma i się obrażą, dlatego chciałam spytać, czy taka sytuacja jest normalna, i może nie powinnam tego tak przeżywać.

Gość Olga ;)))
up ;))

Gość magda7282982
ja studiowałam 300 km od domu więc siłą rzeczy mnie nie odwiedzali, siostra studiowała 120 km od domu i też jej nie odwiedzali, tylko ją niekiedy zawozili autem po weekendzie spędzonym w odmu, mnie rodzice odwieźli raz. Ty będziesz studiować bardzo blisko domu rodzinnego więc nie sądzę że będą Cię odwiedzać, pewnie i tak będziesz bardzo często w domu.

Gość Zwykle jezdziłam do domu
Studiowałam 80 km.od domu.W weekendy przyjeżdżałam do domu.Czasmi tata odwoził mnie na uczelnie,ale nie wchodził do środka. Rodziców mam nadopiekunczych,nie mówiąc o mojej ukochanej Babci,która każdego dnia dzwoniła do mnie w godzinach wieczornych.