Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubas do potęgi

KOTLETY SOJOWE - PYTANIE!!!!!!!

Polecane posty

Gość grubas do potęgi

Hej czy ktos schudl jedzac kotlety sojowe? Wyczytalam że maja nieprzyswajalne węgle, duzo blonnika, duzo bialka i prawie w ogóle nie maja tluszcza. Maja też malo kcal. Czy ktos jedzac kotlety sojowe schudl?

Gość no od samych kotletow
nie da sie schudnac trzeba je wprowadzic do dobrej diety, ale same w sobie sa pyszne

Gość grubas do potęgi
No źle zadalam pytanie :p jeśli kotlety sojowe będą podstawą diety, do tego będę jesc jajka, miesa, ryby, wedliny, warzywa zielone to schudne? Chodzi mi o to że naczytalam się że kotlety sojowe są "na mase" :s

Gość no od samych kotletow
jak najbardziej mozesz je wcinac :)

Gość grubas do potęgi
Dzięki za wypowiedz :) a Ty jadasz? Schudlas?

Nie wiem czy kotlety sojowe jako PODSTAWA diety są dobre. Podstawą są warzywa. Potem nabiał. A gdzieś tam raczej przy końcu jest mięso/ryby. Wiem, że soja to nie mięso ale ja ją traktuję jako produkt który można zjeść raz dziennie (ja jem na obiad zamiast mięsa z warzywami) a nie jako podstawa. Chcesz cały dzień wcinać kotlety sojowe? :P

Gość grubas do potęgi
Hmmm szczerze myslalam żeby jesc codziennie :p

Gość grubas do potęgi
Może jeszcze ktos się wypowie? Może komus się udalo zrzucic zbedne kg dzięki soi?

No codziennie to możesz ale np. do obiadu zamiast mięsa. Tak zamiast posiłków to trochę mija się z celem, bo nie dostarczysz wszystkich składników odżywczych.

Gość sasazascxz
raz na czas tak ale nie codzieennie ,

Gość Elvis25
Nie ma żadnego magicznego produktu, który pozwoli schudnąć. Cała dieta musi być zbilansowana i uzupełniana ćwiczeniami i obejść się tego nie da w żaden sposób. Jedzenie kotletów sojowych, przy braku zmiany innych nawyków też nic nie da, jakkolwiek zdrowe by one nie było.

Gość ggaazzddaa
no ale one nie sa zdrowe

No ale też zależy co kto rozumie pod terminem "kotlet sojowy". Jeśli taki gotowy ze sklepu to pewnie, że niezdrowy. Ja kotlety sojowe robię sobie sama z soi, jajka, papryki i czasami cebuli.

Gość kluchaa
a mozesz dac przepis? jestem na sb wiec moge takie jesc , te ze sklepu to samia chenmia i niedobre

Gość vnbn bhm
astralka jakie masz wymiary? tak z ciekawości pytam bo mamy identyko parametry- 176/58

Jakoś niedawno podawałam ale teraz nie mogę znaleźć miary. Z tego co pamiętam to mniej więcej miałam ok. 86 w biuście, 61 w talii i 96 cm w tyłku. Uda niestety nie pamiętam, bo tylko tak naprawdę raz je mierzyłam, zawsze mierzę biust/talia/biodra. Obecnie ważę jeszcze 2kg mniej (56kg) więc trochę mogły się wymiary zmienić. Mam szczupłą górę ale dosyć szeroki tyłek i uda też mało proporcjonalne do góry. A przepis na sojowe :P. Soję trzeba na noc zostawić w wodzie w lodówce. Potem odcedzasz i gotujesz aż będzie miękka. To trwa gdzieś ok. godziny, może trochę ponad. Potem odcedzam i wrzucam do blendera. Miksuję a potem dodaję jajko i pokrojoną w drobną kostkę paprykę, czasami zrumienioną cebulę i smażę. Możesz też dodać inne dodatki, nieźle smakuje też ze szczypiorkiem. Piekłam kiedyś w piekarniku ale jakoś tak pieczone średnio smakowały.

Gość kluchaa
dziekuje a nie rozlatuja sie ?

Jajko wszystko ładnie skleja i nie powinny się rozlecieć. Mi się nie rozlatują. Jak masz większą porcję to możesz dodać 2 jajka. Ja dodaję tak "na oko". Jak się słabo klei to dodaję dodatkowe jajko. Wiadomo jak się zmiksuje to nie ma to konsystencji jak np. ciasto. Możesz używać foremek do smażenia takie jakie są np. do jajek. Wtedy dobrze się upchnie i wychodzi ładny kształt.

Gość kluchaa
zrobie takie w poniedzialek :)

Gość Kruszynka droning a
RATUNKU .Dziś mam straszny kryzys, jak nie miałam smaków przez te dwa tygodnie, tak dziś zjadła bym konia z kopytami. Powstrzymuje się resztkami sił. Dzisiejsze menu - 2 kromeczki chleba żytniego z wędliną i papryką - 30g szarlotki - szklanka zupy pomidorowej czystej bez makaronu ani ryżu , i 1/2 opakowania warzyw na patelnie z kromeczką sonko żytniego

Gość pszasnotka
a znacie Primavikowe produkty? ja sie nimi ratuje jak juz kotlety sojowe mi sie znudza:)

Gość wrwwrrw
jakie to sa te primawerkowe produkty?