Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lunnnaaa

7 miesieczne dziecko nie chce mleka

Polecane posty

Gość lunnnaaa

mój synek nie chce pic w góle mleka przez butelkę a łyżeczką tylko kiedy jest czymś zageszczone a jak Wasze dzieci w tym wieku?, nie wiem czy moje dziecko się najada i czy dobrze jest odżywione Teraz idzie mu już 8 miesiąc tak wyglada to w dzień: 7:00 150 ml mleka z kleikiem/ kaszką 10:00 deserek ze słoiczka/ owoc 13:00 obiadek duzy słoiczek lub coś co przygotuję 16:00 podwieczorek 150 lub 120 ml mleko z kleikiem/kaszką 19-20 kolacja 150 -120 ml mleko z kaszką / kleikiem podaje na zmiane kleik kukurydziany, ryzowy, kaszki ryżowe, manne, kukurydzianą w miedzy czasie zje kilka chrupek kukurydzianych i wypija 3-4 butelki po 120 herbatki jak myślicie mam mu coś zmienic w diecie, to moje pierwsze dziecko i nie wiem co robić :(

Gość lunnnaaa
up

moja cor w wieki 10-11 mies z dnia na dzien zaczela wypluwac mleko,doslownie niemal plula nim na km, za to mleczko sojowe bardzo sobie upodobala,cos nowego w smaku,starszyli mnie ze moze miec bole brzuszka, rozwolnienie itd,lecz nc takiego, ale po jakims czasie znow zaczela pic jak kiedys mleko z butelki,kasze manne

Gość usialala12345
moj syn jak skonczyl 4 miesiace to nie chcial wogole juz mleka jadl normalnie obiady a zamiast mleka dostawal jakis jogurcik czy cos i nic mu nie bylo;] teraz ma prawie 2 latka i tez nie lubi mmleka je serki i jogurty

Gość identycznie mam i załamka
ja mam 6 miesięczne dziecko i ten sam problem od 5 dni i też nie wiem co robić bo nawet za bardzo kaszek na gęsto czy mleka zagęszczonego podawanego łyżeczka nie chce :( a przecież to za wcześnie żeby odstawić mleko.

u nas jest tak-podaję butelkę z mlekiem-drze się i wypluwa smoczek-wyciągam smoczek i podaję butelkę z herbatka i jest OK czyli nie to że nie chce butli a mleka :(

Zmieniałam mleko żeby sprawdzić czy inne będzie chcieć i to samo- NIE

Gość mama dwóch dziewczynek
skoro podajesz mu kaszki mleczne i kleiki mleczne to uważam, że dostaje wszystko co mógłby dostać z mleka a nawet więcej ;-) to jedzonko trochę monotonne u Was... dlaczego nie dajesz mu jogurtów/nawet jogurt malucha z bobovity, albo naturalny... dlaczego nie ma owoców/warzyw... zamiast tych deserków słoikowych można przecież coś świeżego podać. Do tego soczki można już śmiało do picia mu dać. Możliwe, że upały wpływają na takie zmiany w apetycie, warto spróbować za kilka dni.

Gość lunnnaaa
owoce daje świeże lub ze słoiczka zalezy od dnia, wrzywa tez daje na obiad. musze wypróbować jeszcze te jogurty :) dzieki

Gość lunnnaaa
a soczków nie chce ciągle próbuje je podawac ale w ogóle ich nie wypija :(

Gość ;;;;ASIA;;;;
mój mały obecnie 8 mieś od 6 mies nie pije mleka modyfikowanego - zaciskał szczękę i nie było możliwości go nakarmić , dostaje mleko krowie łaciate za zgodą pediatry tzn kaszę manną, lane klusk,i owsianke , świetnie sie rozwija , je wszystko to co my w wersji lekkostrawnej , nigdy nie miał uczulen wysypek , nigdy nie chorował