Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniuuu

możliwa ciąża?

Polecane posty

witam;) Co tu dużo mówić. 29 dnia cyklu uprawiałam niezabezpieczony stosunek. Możliwe, że coś 'pociekło' . Wydawałoby się, że są to dni niepłodne, jednak miesiączki mam nieregularne( ostatnia była 23 czerwca). Z natury jestem panikara, więc we wtorek(24 lipca), w dniu spodziewanej miesiączki pobiegłam do gina i przedstawiłam sprawę. Pani powiedziała, że szanse są praktycznie zerowe... ale mimo to uparłam się na tabletkę 'po'- ESCAPELLE. Wzięłam ją dopiero ok 60-tej godziny, a więc tuż przed upływem czasu na jej działanie. Minął już tydzień, a miesiączki nie widać. Od 3 dni pobolewają mnie piersi, miewam lekkie kłucia podbrzusza i wydaje mi się, że też jajników. Śluzu też jest niewiele. Czuję się dość zmęczona, ale nie wiem czy to nie czasem wyobraźnia płata mi figle(naczytałam się o skutkach ubocznch escapelle).

przepraszam, tekst pisałam wcześniej, trochę czasu już minęło. więc teraz moja miesiączka próżnia się prawie dwa tygodnie;( stres się nasila, już jestem strasznie wrażliwa na wszelkie "objawy ";(

nie. jednak podejrzewam że w wieku dojrzewania to normalne- 19 lat

Racja. Odczekaj jeszcze ok. 5 dni i zrób test. W zasadzie dzisiaj czy jutro mogłabyś zrobić z krwi i już powinien być wiarygodny.

Gość co ty pierniczysz ?
Jakie dojrzewanie w tym wieku ?! Ja mając 19 l urodziłam

W wieku 14 lat też można zajść w ciążę i urodzić. 🖐️ Autorka ma rację, w tym wieku gospodarka hormonalna może jeszcze nie być w pełni uregulowana.

tak wiem, że to nie jest najbardziej burzliwa faza! jednak mimo wszystko w organizmie kobiety nadal zachodzi wiele zmian których być może nie widać gołym okiem .

jednak może powiecie, co o tym myślicie? jakie są szanse na ciążę?

" jednak może powiecie, co o tym myślicie? jakie są szanse na ciążę?" Tego się nie da ocenić. Nie wiadomo czy owulacja się nie przesunęła (i trafiłaś ze stosunkiem w dni płodne), chociaż rzadko kiedy zdarza się tak, żeby wystąpiła tak późno. Bardziej prawdopodobna jest wersja, że pęcherzyk rósł, ale nie pękł. Nawet jeśli do wytrysku nie doszło to najnowsze badania mówią o tym, że w preejakulacie znajdują się żywe i zdolne do zapłodnienia plemniki. Tabletkę po wzięłaś dość późno, więc jej skuteczność była mniejszy niż w przypadku przyjęcia jej w ciągu 24h od stosunku. Według mnie możliwość ciąży jest jednak niewielka. A co do miesiączki to jej brak może być spowodowany przyjęciem Escapelle i musisz być przygotowana, że kilka kolejnych cykli może być zaburzonych.

czytałam o tym opóźnieniu miesiaczki, jednak w wielu przypadkach występuje plamienie a potem miesiączka max 7 dni po wzięciu tabletki