Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaBasia

Nie mam jak odejść od męża

Polecane posty

Gość AsiaBasia

Mam 26 lat, mamy 2 dzieci - jedno ma 4miesiące, kredyt hipoteczny, ja nie mam pracy, maż dobrze zarabia, jednak udokumentowane dochody to 2500zł (więc jakie alimenty by z tego były). Dodam że sama nie bede w stanie utrzymać siebie i 2 dzieci (jeśli znajdę nawet jakąś pracę to kiepską - dopiero teraz zaczełam studiować, nie mam niczego ciekawego do wpisania w CV). I jak tu odejść???

Gość bibi w burzy
daj spokój- jak chcesz tak naprawdę odejść to odejdziesz alimenty chapniesz za czynsz dopłaci ci miasto- nie wiem na jakich zasadach, ale jak ktoś ma małe dochody to ileś tam można wyciągnąć z mopsu coś tam rodzice prace złapiesz jakąkolwiek na początek i jedziesz będziesz biedna ale wolna- a tego za cholerę nie kupisz

Gość brednie i tyle
Normalnie. Spakować rzeczy dzieci i swoje i wrócić do rodziców. Dostaniesz max 1000 zł alimentów, ile wynosi miesięczna rata kredytu? Wybacz ale coś mi się tu nie zgadza, nie znam banku, który zadowoliłby się zdolnością kredytową w wysokości 2,5 tys dla 4-osobowej rodziny z 2 tak małych dzieci i jedną pracującą osobą, ile macie samochodów? Macie jakieś oszczędność? lokaty, inne nieruchomości może jednostki uczestnictwa w FI? Cokolwiek co mogłoby stanowić zabezpieczenie kredytu? Jakie jest wykształcenie Twoje i męża? Gdzie mąż pracuje, gdzie pracował wcześniej, gdzie Ty pracowałaś przed narodzinami dzieci?

Gość AsiaBasia
No własnie - albo biedna albo nieszczesliwa w małżenstwie... Tak żle i tak żle. Poczekam jeszcze trochę jak małżeństwo rozsypie się do końca może będzie łatwiej

Gość AsiaBasia
A kredyt braliśmy przed dziećmi.

Gość bibi w burzy
nosz kurna, to jak poczekasz to co biadolisz, ze odchodzisz? weź się w garść, podejmij decyzję i ponieś konsekwencję autorko- z całą sympatią i zrozumieniem- trochę jaj

Gość samanta909
a po co było dupy dawać i zrobic sobie dwa dzieciaki? Nie lepiej bylo sie uczyc, zdobyc dobre wyksztalcenie a potem dzieci sobie zrobic? Teraz nie masz nic, siedzisz na garnuszku u męża i nawet nie masz co w CV wpiSac.. mi osobiscie byloby wstyd zeby moj mąz mnie utrzymywał. Mądra kobieta zachodzi w ciaze gdy ma od pracy płacone macierzyńskie i nie ma wtedy żadnych niepokojów o pieniądze. A tak to co? Bieda, bieda. Ale sama tego chciałaś i powiem ci szczerze ze wcale mi ciebie nie żal.

Gość buarara
samanta 909 głupia jestes i tyle !!! Autorka nie pytała się Ciebie co sądzisz o jej postępowaniu tylko o tu i teraz. Bezczelna pindo Ty, jak śmiesz w ten sposób pisać, będziesz w jej skórze przezyjesz to co ona to będziesz się wypowiadać w jej spraiwie. Autorko... czy masz mozliwość powrotu do rodziców póki nie ustabilizujesz swojego życia???

Gość samanta909
buarara samanta 909 głupia jestes i tyle !!! Autorka nie pytała się Ciebie co sądzisz o jej postępowaniu tylko o tu i teraz. Bezczelna pindo Ty, jak śmiesz w ten sposób pisać, będziesz w jej skórze przezyjesz to co ona to będziesz się wypowiadać w jej spraiwie. Autorko... czy masz mozliwość powrotu do rodziców póki nie ustabilizujesz swojego życia??? a odpierdol sie :D

Gość maciek z krasinka
ha ha kolejna idiotka ktora wpierw mysli dupskiem a potem dopiero rusza głową bo coś jej w męży nie pasuje . A co on ci takiego złego robi dziewczynko? Przecież jeść ci daje :D a wcale nie musi, skoro nawet nigdy nie miałaś pracy i cie trzeba utrzymywac :D Biednie to widzę. ŻAL

Gość maciek z krasinka
buarara samanta 909 głupia jestes i tyle !!! Autorka nie pytała się Ciebie co sądzisz o jej postępowaniu tylko o tu i teraz. Bezczelna pindo Ty, jak śmiesz w ten sposób pisać, będziesz w jej skórze przezyjesz to co ona to będziesz się wypowiadać w jej spraiwie. Autorko... czy masz mozliwość powrotu do rodziców póki nie ustabilizujesz swojego życia??? o - kolejna wykolejona szmata :] a po co ma isc do mamusi?? zeby ją mamusia w wieku 26 lat utrzymywali bo dziecko nie ma rozumu? jak sobie pościelisz tak sie wyspisz !!

Gość sorry ale jestes zalosna....
jak mozna w wieku 26 lat nie miec co wpisac do CV? sorry ale ja zaczelam prace w wieku 18 lat (fakt ze wtedy jako kelnerka ale juz w wieku 22 po licencjacie zaczelam prace w zawodzie a pozniej studiujac dalej pracowalam) po drugie...piszesz albo nieszczescila albo biedna.....jaka z ciebie wielka pani! nie ma to jak zerowac na kims, siedziz przy swoim mezu dla kasy, to takie dziwkarskie

Gość ANNAbellAA
Nieszczesliwa? To skad masz to 4 miesieczne dziecko? Z gwaltu? No pewnie z wpadki-ale ja nie umialabym chlopu dupy nadstawiac, gdybym byla z nim nieszczesliwa ! Prace za 1500 zawsze jakas dostaniesz plus 1000 alimentow. Starczy nawet, jesli jakas mala, najtansza kawalerke wynajmiesz.