Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kisssiststss

czy ktos zdaje, zdawal na aplikacje prawnicze?

Polecane posty

Gość kisssiststss

Sa tu jacys aplikanci badz chetni zdawac w tym roku?

Gość mam kredki kororowe
ja zdaję w przyszłym roku jeśli dobrze pójdzie

Gość kisssiststss
i jak to widzisz? na jaka probujesz ?

Gość kisssiststss
Ja chcialam zdawac na notarialna, po prostu nei widze siebie na zadnej innej ale zewszad slysze ze nie masz plecow to daj spokoj bo tylko stracisz nerwy i pieniadze..

Gość mam kredki kororowe
ja chce iść na sędziowska, w przypadku notarialnej zgadzam się... koneksje rodzinne biorą górę... :O tyle, że ja studiuję 2 kierunki i jeśli się nie uda to trudno...

Gość mam kredki kororowe
warto spróbować, nic się nie traci :)

Gość kisssiststss
dobrze robisz, warto miec plan B bo szanse sa male. Sadowa tez kiepski pomysl chyba bo etaty sa ograniczone.. Notariat jest podobno najbardziej szczelny.. no ja ni ewiem czy w ogole w tej sytuacji warto ryzykowac , to jednak duzo kasy, 2,5 roku wyrzeczen..

Gość kisssiststss
No sprobowac zdac egzamin moze i warto ale jak nie dostaniesz patrona pozniej konczy sie na tym twoja kariera. Jesli ci go przydziela to potem jeszcze czeka cie asesura a kto zatrudni u siebie konkurencje? Wszystko trwa okolo 5 lat... jak dobrze pojdzie

Gość mam kredki kororowe
od czegoś trzeba zacząć i grunt to się nie poddawać. próbuj jak masz siły i wiesz, że sobie poradzisz. ja teraz idę na ostatni rok i jeszcze się zastanowię co chcę robić. chciałbym wyjechać więc może jednak oleje to prawo... tylko po co było to studiować :o :P

Gość mam kredki kororowe
ja mam znajomego jednego sędziego ale to fakt - bez znajomości jesteś nikim nie wyrobiłaś żadnych znajomości podczas praktyk? :P ja tak właśnie poznałam tego sędziego

Gość kisssiststss
pracowalam rok w kancelarii ale nie wierze ze mi ktos pomoze, nie jestem naiwna. Rodzina owszem ale nie mam prawnikow w rodzinie.

Gość mam kredki kororowe
ja znam sytuacje gdzie sędzia wziął pod swoje skrzydła asystenta i to bez znajomości, czasem się udaje :) tylko ja sama nie wiem czy chce to robić... to takie związanie rąk do końca życia... średnio mi się to widzi na razie muszę lecieć - walcz ;) 🖐️