Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emi2011

Gdy ktoś z rodziny kradnie......

Polecane posty

Gość emi2011

Proszę o pomoc ponieważ jestem w trudnej sytuacji. Moja siostra ma 23 lata i kradnie nam biżuterię. Kiedyś ukradła siostrze (starszej) złote kolczyki. Mi właśnie zniknął złoty łańcuszek, który dostałam w prezencie. Dodam że razem nie mieszkamy, ona się nie przyznaje, a kradnie by oddawać pod zastaw do lambardu. Bo już raz zabrała mi łańcuszek i znalazłam w jej rzeczach kartkę z lombardu. Nie pracuje i się nie uczy.

Gość Londynania
2 dni temu mialam ten sam problem ze swoimi dziecmi- musucie ja jakos delikatnie zapytac albo w jej obecnosci poruszyc ten temat ze jest w rodzinie zlodziej i obserwowac reakcje. Ewentualnie gdy wpadnie ci w rece kwitek z lombatdu , wez go i sprawdz co zastawila- bedziesz miala pewnosc i wtedy ostra rozmowa.

Gość emi2011
Ale to u nas już bardziej zaawansowene. Pierwsza kradzież miała miejsce jakieś 5 lat temu. Już wiemy że to ona bo niby coś ginie. Nie mieszkamy razem, ja jestem mężatką i mieszkam z mężem i córką. Ona czasem do nas wpada. Cieżko jestpo każdej wizycie przeszukiwać mieszkania czy coś nie zginęło. Kurczę szkoda mi tego łańcuszka. Nie stać mnie by taki sobie kupić. Nie wiem co robić? Zgłosić na policję?