Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eweeelina

czy to jest możliwe ? czy mam sie bać ?

Polecane posty

Gość eweeelina

witam jestem tu nowa nie wiem czy dobrze trafilam ale mam nadzieję że mi pomożecie kilka dni temu zapomnialam przyjać tabletke novynette zanim sobie o tym przypomnialam minelo wiecej niz 12 godzin. W ulotce przeczytalam ze przez 7 dni poprzedzających dzień zapomnienia tabletki trzeba rozważyć ciąże. Była to 4 tabletka.Jednak ja zabezpieczam sie jeszcze dodatkowo z chlopakiem stosujac prezerwatywe ... jedynie wszedl na poczatku we mnie i chwile pobylismy bez gumki ale po kilku minutach ją ubrał kontynuowalismy stosunek i doszedł w gumce ... czy jest jakies ryzyko ciazy ? Zaczynam sie bać

Gość zaczekaj, nie rozumiem
jeżeli zapomniałaś, to w kolejnych 7 dniach powinnaś się dodatkowo zabezpieczyć na wszelki wypadek. Nie piszesz kiedy był stosunek, czy od razu następnego dnia po zapomnianej tabletce /wtedy ryzyko ciązy największe/, czy później...

Gość eweeelina
stosunek byl 2 i 3 dni przed zapomnieniem tabletki ... mój strach wynika z tego że w ulotce bylo ze do 7 dni przed zapomnieniem jest ryzyko i juz nie wiem cyz mam sie bac czy nie ... po zapomnianej tabletce nie bylo stosunku .

Gość eweeelina
Więc jak to jest martwiłybyście sie na moim miejscu czy ryzyko jest znikome ?

Gość eweeelina
prosze odpowiedzcie bo ja zaraz jakiejs nerwicy dostane ; )

Gość Perw mobilna
Przy pełnym stosunku z wytryskiem w pochwie podczas dni płodnych prawdopodobieństwo zajścia w ciążę statystycznie wynosi 25%. W takiej sytuacji jak Twoja owulacja MOGŁA nie zostać na czas zablokowana, a plemniki mogły przeżyć do momentu owulacji. MOGŁY! Ale nie musiały, tak jak i nie musiało dojść do owulacji. Nikt Ci tutaj nie poda jakie jest ryzyko, bo nikt nie wie jak w tej sytuacji zareagował Twój organizm. Mi zdarzyło się nie wziąć dwóch pierwszych tabletek z opakowania i w ciążę nie zaszłam. Najwcześniej po dwóch tygodniach od stosunku możesz zrobić test.

Gość eweeelina
to jak to jest z tym preejakulatem są w nim plemniki czy nie ? dodam że partner wczesniej przed stosunkiem nie miał wytrysku bo slyszalam ze jezeli nie mial wczesniej a po poprzednim stosunku oddał mocz to plemniki w tym plynie pojawiają się tuż przed wytryskiem ... mam mętlik w głowie

Gość Perw mobilna
Według najnowszych badań są w preejkulacie żywe i zdolne do zapłodnienia plemniki.

Gość eweeelina
ja jestem jakąś histeryczką chyba pójdę jutro po test , boli mnie lewy jajnik czy to może mieć jakiś związek ze sprawą ? przeczytałam żeby mierzyć temperature że podwyżsozna moze byc pierwszym objawem ale jest w normie 36,6

Gość Perw mobilna
Przestań czytać bzdury. Mierzenie temperatury ma sens tylko jeśli robisz to codziennie, o tej samej porze (rano), w tym samym miejscu (pochwa, usta lub odbyt) i tym samym termometrem. Do tego najlepiej, żebyś znała swój organizm i wiedziała jakie sytuacje mogą u Ciebie powodować podwyższenie temperatury. Pojedynczy pomiar nie ma najmniejszego sensu. Robienie testu jeśli nie minęły dwa tygodnie nie ma najmniejszego sensu.

Gość eweeelina
A Ty na moim miejscu byś się przejęła tą sprawą i panikowała ? Czy raczej ryzyko jest tak minimalne że nie ma potrzeby ? Okres powinnam dostać za 12 dni to lepiej poczekać czy kupić test ? od stosunku minęło 9 dni ... a co z tymi testami co wykrywają ciąże po tygodniu ? Przepraszam że zawracam tak głowe ale taka chyba moja natura panikary

Gość eweeelina
11 dni minęło od stosunku *

Gość Perw mobilna
Tydzień, ale nie od stosunku. Najwcześniej 10 dni, ale to test z krwi, a nie sikany. Ja bym olała sprawę kompletnie. :D Przynajmniej do czasu przerwy między opakowaniami. Jeśli nie pojawiłoby się krwawienie wtedy zrobiłabym test.

Gość eweeelina
musiałabym mieć wielkiego pecha żeby doszlo tak do zapłodnienia oboje z chlopakiem bardzo uwazamy stosujemy dwie metody antykoncpecji jedynie chcielismy sprawdzic jak to jest chwile bez gumki jednak pech chcial ze dzien lub dwa pozniej zpaomnialam tabletki bo rozladowal mi sie telefon . Mam nadzieje że do zapłodnienia nie doszlo . Najgorsze jest to że przeszywają mnie mysli a co jeśli ... kurcze ja mam 18 lat on 19 troche kiepsko by było. Ale jestem dobrej myśli skoro mówisz że ryzyko jest bardzo małe