Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buudowniczkaaa

Jak się mieszka w domu 100 M 2 ?

Polecane posty

brak garażu brak pomieszczenia gospodarczego mikroskopijna łazienka malutkie pokoje

Gość buudowniczkaaa
garazu nie bedzie tam bo działka wąska - spiżarnia moze byc w piwnicy na kompoty itp w bloku tak mam i jest okey zamiast garazu bedzie wiata w innym miejscu , łazienki są okey nawet na dole dałabym tylko kibel z umywalką a na górze bedzie czesc nocna z prysznicem , po co mi 2 prysznice w domu

Gość buudowniczkaaa
spoko :d przynajmniej go podnosicie w gore :)

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lazienka z prysznicem na dole to podstawa !!!! nie rezygnuj z tego, bo na starosc bedziesz miala problem tak jak teraz moja mama ktora juz nie am sil chodzic po schodach a na dole ma tylko wc z umywalką. Jak dzieci sie wyprowadza to najzwyzej zamkniecie górę i z pokoju an dole zrobicie sypialnie zeby wszytsko miec na 1 poziomie i nie latac po schodach. Uwierz mi czas szybko minie a dzieci wyfruna z domu zanim sie obejrzysz. Nie wiesz czy za iles lat bedzie cie stac na ogrzanie duzego domu. Moze bedziesz musiala zamknac gore i grzac tylko dol? Nie rezygnuj z lazienki na dole. Metraz domu uwazam ze jest ok. Nie sztuka wybudowac hangar a nie dom, tylko sztuka go wykonczyc i utrzymac. Dzieciom wystarcza male pokoiki. Nie muszą po nich biegac. Od tego jest podworko. Pozatym i tak pewnie wieksosc czasu bedziecie spedzac w salonie i kuchni

Gość hejekee
po co łazienka na dole, na takiej małej powierzchni? Strata miejsca, będzie używana do mycia butów chyba. Kibel i umywalka. Starzy ludzie i tak się nie myją tylko leżą w pieluchach. A na piętrze trzy pokoje

Gość gość
Moim zdaniem w domu muszą być: oddzielna kotłownia i pomieszczenie na opał, pomieszczenie gospodarcze oraz garaż. No garaż to ewentualnie jak ktoś nie może w domu mieć, to może blaszaka postawić takiego: http://www.garazemetalowe.pl/ - inaczej nie ma co budować.

Gość gość
za 20 lat dzieci nie będzie i na starość zostaniesz z landarą pustą do ogrzania...jak moi rodzice (240m2 )- ale 25 lat temu budowało się to co było można a nie to co się chciało. Ja będę się budować myślę ze za 2 lata i więcej niż 150m nie chce - po pierwsze za dużo do sprzątania, po drugie na co mi taki wielki dom - planuje max jedno dziecko. Sypialnia dla gości fajna sprawa tylko jak faktycznie masz gości na noc raz w miesiącu albo częściej - nie ma co budować domu dla gości tylko dla siebie - Nie znam żadnej rodziny w bloku która ma pokój gościnny, i żyją. Ogrzanie domu kosztuje chyba że masz pompę ciepła i inne ciekawe rozwiązania. Jak już mówiłam moi rodzice mają 240m - piwnice, parter, piętro i poddasze 2 salony 4 łazienki 3 sypialnie. Teraz siedzą sami tam i nie mają co z tym zrobić - ja polecam sprzedać - ale mają sentyment. A teraz dodam jeszcze jedno - ja całe życie mieszkałam w domu 240m natomiast mój luby w 65m mieszkaniu na 3 piętrze i też mu maniana odbija że chce 2-3 sypialnie dla gości wielki garaż i gabinet bo ma chłopak niedosyt mieszkał w pokoiku 12 m z siostrą a nie wie co to znaczy mieć dom i widziwia. A to nie jest takie hop siup - teraz mieszkam w kawalerce i myje okna raz w miesiącu a w domu przed świętami proszę pańśtwa umyć okna to był cały dzień od rana do wieczora. ponad 20 dużych okien i wierzcie mi że to dopiero początek...

Gość gość
I co wybudowała Pani juz ten do ile metrów w końcu? I jak się mieszka ? Bo tez chce ;)

Gość gość
Ja wychodzę z założenia że dzieci z nami nie będą mieszkać zawsze (bo kto chciałby mieszkać z teściami heh ), więc my z mężem budujemy domek 93 m2, ARP Tamina mała paliwo stałe z DOM.PL, braliśmy pod uwagę oczywiście też koszty budowy aby nas nie przerosły, no i układ całkiem spoko