Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porąbany dom

Mam pewien problem...:(

Polecane posty

Gość porąbany dom

Może zacznę od początku. Mam 25 lat od 4 lat jestem mężatką mamy dziecko i mieszkamy u moich rodziców. Mój problem polega na tym , że " boje sie mamy" może nie dosłownie boje ale to takie jakieś dziwne uczucie jest. Moja mama ma ciężki charakter, staram sie jej ustępować choć mam dosyć. mieszkamy razem i można powiedziec że moja mama traktuje mnie troche jak służącą. mama od poniedziałku do piątku pracuje i w domu nie robi nic, dosłownie nic! przyjdzie z pracy i leży. ja też pracuje ale mam więcej wolnego w ciagu tygodnia. Ale do rzeczy. Wkurza mnie już wszystko co ona robi. Ja pracuje na rano, a mąż na popołudnia i sie mijamy. ale jak mąż jest rano w domu to zawsze ugotuje obiad a ja jak przyjde z pracy, posprzątam cała kuchnie, pozmywam, pomyje podłogi. wiec jak ona przyjedzie do domu to ma wszystko zrobione i ugotowane. A co mnie wkurza?Ona nie sprząta nic po sobie. nawet szklanki nie zmyje, koszmar..nie nawidzę takiego syfu! Sytuacja z dziś: przyjechałam z pracy o 13.00, obiad maż zrobił, więc ja sprzątnełam kuchnie i o 15 z powrotem do pracy musiałam jechac i podrzuciłam mamie synka. oni wrócili do domu o 17.30. Ja przyjeżdżam z pracy o 18.30 a w kuchni taki syf, że szkoda gadać. prawie pełny zlew, kości z mięsa na talerzu rzucone do zlewu, na stole jakieś zakupy itd. jak tu sie nie wkurwiać? i wszystko to czeka aż ja sprzątne. i tylko słyszę że mój mąż nic w domu nie robi i że ja bede caly czas na niego robić itd. Ze on se służących z nas zrobił, takie jest jej gadanie. Tylko to on codziennie rano gotuje obiad i mama ma co zjeść, potem idzie do pracy i przeważnie wraca o 1 w nocy. On pracuje ok. 230 godzin w miesiącu. Też mam prawo być zmęczony. Ale wychodzi na to że to ona nic nie robi i tylko czeka by jej pod nos podać. a jak zdaży sie że nie zrobimy obiadu to przychodzi i tekst. Ooo nie ma obiadu dzisiaj? z takim zdziwieniem... A Ja zamiast usiąść i pokazać że nie zrobie za nią to lece posłusznie i sprzątam wszystko po niej. bo nie chce awantur. Od pół roku staramy sie o kredyt na mieszkanie ale jak na razie nic nam nie wychodzi..:( We wrześniu podnosi nam sie zdolność kredytowa i moze w końcu uda nam sie kupić to mieszkanie , a jak nie to musimy coś wynajać , bo przez moja mame ciagle kłócę sie z mężem. Ona cały czas na niego nagaduje, nie wiem co ona oczekuje? że zostane z nia i bede na jej usługi do konca życia? Dlaczego to wszystko jest takie trudne! przepraszam za takie chaotyczne pisanie, pewnie nic z tego nie zrozumiecie ale musiałam sie wygadać.

Gość kisssiststss
wyprowadz sie jak ci nie pasuje.. droga wolna siedzisz rodzicom na glowie , po co ci byl slub? wynajmij cos i zyj po swojemu.

Gość powiedz mamie jasno co
ci nie pasuje, oddziel się od niej- sprzątaj po sobie, gotuj dla siebie. jak skończy się awanturami- wyprowadzisz się skoro i tak masz takie plany

Gość porąbany dom
przecież pisałam że staramy sie o kredyt i we wrześniu bedziemy mieli decyzje.....czytałaś?

Gość gooogga
mieszkasz u matki!!! matka wychowuje ci dziecko!!! I JESZCZE MASZ PRETENSJE??????????? roszczeniowa krowo, wyprowadz sie na swoje, zatrudnij opiekunke i wtedy zobaczysz......

Gość porąbany dom
ale nie da sie bo mamy wspólną kuchnie. już raz próbowaliśmy gotować oni sobie my sobie i nic z tego nie wyszło...:(

Gość porąbany dom
jaka matka wychowuje mi dziecko??? chyba cos ci sie pomyliło. dziś mi zostala bo musiałam pilnie jechac do pracy i to znaczy ze wychowuje mi dziecko? no na prawde...

Gość kolejne glupawe pytania
wlasnie wyprowadż sie jak ci nie pasuje!!!!!!!!!

Gość gooogga
no na prawde jestes zdrowo porąbana...kto widzial,zeby malzenstwo z dzieckiem mieszkalo z rodzicami?????????????? najpierw trzeba sie dorobic potem brac slub i planowac dzieci a tak masz co masz, zalosna kretynko bez ambicji.....

Gość porąbany dom
Sory...zapomniałam że to kafeteria...:D zamykam!

Gość gooogga
chcialoby sie mieszkac za friko, miec ugotowane, podstawione pod nos i posprzatane, co? dameso bez krzty honoru...to twoja matka, ma prawo W SWOIM DOMU zyc jak jej sie podoba,lezec i pachniec jesli ma taki kaprys.... a ty spadaj na swoje leniwa dupo

Gość porąbany dom
mamy duży dom z poddaszem wiec tu remontowalismy i pakowaliśmy kase, ale nie wiedziałam że tak bedzie! i prosze mnie nie obrażać bo ja nikogo nie obrażam!

Gość do autorki tego tematu
tak, tak kafeteria idiotko...na szczescie nikt normalny nie ma takich problemow jak ty bo nie mieszka kątem u mamusi:D:D:D:D:D:D

Gość gooogga
owszem, obrazasz smieszna dziewczynko...OBRAZASZ WLASNA MATKE KTORA CI DACHU NAD GLOWA UZYCZYLA.... niech mezus palant ruszy dupe i szuka mieszkania...zalosna biedaki:O

Gość porąbany dom
a ja za to że płace rachuunki , gotuje dokładam sie do wszystkiego nic za mnie nie płaci , mam obowiązek jej usługiwać bo to jej dom który jest w testamencie zapisany na mnie.

Gość gooogga
to sobie plac na swoim...w czym problem?

Gość gooogga
a kto ci ten dom zapisal..matka? to badz wdzieczna ze takiemu zyciowemu nieudacznikowi jak ty ktos cos zechcial podarowac

Gość porąbany dom
gooogga czy jak ci tam, czy ty na prawde jesteś taka tepa????:)

Gość gooogga
tępa to jestes ty dziewczyno i zalosna do tego poczytaj swoje wypociny poszukaj mieszkania dla swojej rodziny i daj matce spokoj

Gość porąbany dom
a kto mi odda ta kase co tu wpakowałam? na mieszkanie by wystarczyło? czy ty na prawde potrafisz troche mysleć? Ciesz sie że masz wszystko! Oby tylko Ci sie nigdy noga nie powinęła....! Miłego wieczoru życzę

Gość gooogga
jasne, na mieszkanie by wystarczylo...hahhaa:D powiedziala dziewczynka bez zdolnosci kredytowej z minimalna pensją na pewno:D:D wez sie nie osmieszaj i znikaj:D

Gość gooogga
owszem, mam wszystko-od rodziny poczawszy na domu skonczywszy nie zebram, nie prosze sie o pomoc ale to trzeba troche myslec a nie tylko rozmnazac sie bezmyslnie

Gość porąbany dom
ale przecież ja cie nie bede przekonywała! i nikt nie powiedział że mamy minimalną pensje! tylko w niektorych miastach mieszkanie są bardzo drogie co ty tepa możesz o tym nie wiedzieć i z dzieckiem trzeba mniec sporo wiecej niż minimalne pensje by zdobyć zdolność!

Gość porąbany dom
a kogo ja prosze o pomoc?

Gość porąbany dom
I Ja też mam wszystko. mamy zajebiście urządzony dom, mam rodzine, mam auto ale kto sie spodziewał że bedzie taka chora sytuacja? nikt. nie zaczynałam od dupy strony. to twoje wnioski! ale szkoda prowadzic z toba dyskusje. mam wszystko prócz spokoju!

Gość porąbany dom
I Ja też mam wszystko. mamy zajebiście urządzony dom, mam rodzine, mam auto ale kto sie spodziewał że bedzie taka chora sytuacja? nikt. nie zaczynałam od dupy strony. to twoje wnioski! ale szkoda prowadzic z toba dyskusje. mam wszystko prócz spokoju!

Gość gooogga
nie nie ty masz dom TWOJA MATKA MA DOM a ty u niej mieszkasz i oczekujesz, ze bedzie cie obsługiwac... mezowi pewnie korona z pustej pały spada jak ten obiad gotuje?

takie są uroki mieszkania z rodzicami, teściami, dziadkami..może uda Wam się szybciej osiągnąć zdolność i wyprowadzić, wtedy mamunia sama będzie musiała przy sobie robić.. i czego się do autorki czepiacie, mało to rodzin gdzie mieszkają razem na kupie ? ale fakt, to kaffe i tu każda przecież jest bogata, wykształcona, ma mnóstwo czasu dla siebie i dziecka, jest super zadbana i pół dnia spędza na kaffe :D

Gość porąbany dom
wglowiesieniemiesci dzięki:) Idziemy w poniedziałek do banku wiec mysle że już bedziemy mieli zdolność na jakies nie duże mieszkanko:) mamy wkład własny bo przez pół roku udało nam sie nieźle odłożyć więc jestem dobrej myśli. ale nie moge sie doczekać dnia wyprowadzki:)

Gość taka jedna capria
Trochę Cie rozumiem autorko. Co prawda nie mieszkam z mamą, ale też mam wrażenie że chce rządzić moim życiem. Ponadto wydaje się, że jest zazdrosna, że mi się dość dobrze wiedzie i to nie tylko w sensie materialnym. Ma pretensje o kontakty z ojcem (są po rozwodzie dobrych kilka lat). Też nie lubi po sobie sprzątać. Ma totalny rozpierdol - jej sprawa. Generalnie toksyczna kobieta i współczuję jej przyszłej synowej :P Kocham ją, ale to chora miłość :)