Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JULLLA200000

CHCE WYJECHAC DO STANOW ZJEDNOCZONYCH

Polecane posty

Gość JULLLA200000

- NIE MAM BLISKICH W USA -MAM 20LAT - JESTEM PO OGÓLNIAKU -ZNAM ANGIELSKI -NIE MAM KASY ABY KUPIC MIESZKANIE CZY COS TEGO TYPU JAK KOMBINOWAĆ

moze to byc nie lada wyzwaniem. Moze program work and travel? Co masz zamiar robic w zyciu?

Gość JULLLA200000
starałam sie dostac na studia ale sie nie dostalam, jakie to prograsmy?

w skrocie wyjezdzasz, pracujesz, zwiedzasz. ewentualnie mozesz najpierw zdobic jakis konkretny zawód w PL, wtedy mozesz miec latwiejszy wjazd do stanow. I jeszcze jedna opcja, zapisz sie na green card.

Gość JULLLA200000
ale czy mam szanse dostac tam prace?

poszukaj agencji, która zajmuje sie wyjazdami na te programy i pojedziesz wlasnie do pracy. Nie wiem, ile moze maksymalnie trwac program, rok, nie wiem poczytaj o tym troche to sie dowiesz.

Gość xsylwiuniaxx3
ja aktualnie mieszkam w Usa od 6 lat i chce wracac do Polski nie jest tu tak kolorowo jak sie wydaje..

Gość ale naskoczyliscie na autorke
to ja polecam wyjechac jako au pair (o ile lubisz dzieci i umiesz sie nimi zajac), skoro nie masz kasy to szukaj rodziny, ktora pokryje koszt przylotu (tacy na ogol chca nianie minimum na rok), jak sie polubicie to na pewno pomoga Ci tam zostac :) powodzenia

zapewne nie sa to czasy, kiedy przez kilka miesiecy dalo sie zarobic na dom w PL hehehe. Lepiej wyjedz do UK, latwiejsza droga, gdyz nie trzeba wizy, zadnych pozwolen na prace, blizej do domu...

Gość tygrysek xxxxxxxxxx
Tylko nie AMERYKA tam jest jeszcze większy syf niż u Nas w Europie!!!!!!!!!!!!! Obudź się dziewczyno i zacznij trzeźwo myśleć!!!!!!!!! Na świecie dzieje się coraz gorzej wszystko zmierza ku wojnie światowej. Nie miej złudzeń że wszystko się jakoś ułoży i będzie ok

Gość JULLLA200000
poznałam wlasnie faceta na czacie który powiedział że mi pomoże :)

Gość ale naskoczyliscie na autorke
wszedzie jest coraz gorzej, to prawda. wlasnie autorko - nie masz tam rodziny, nie masz kasy na wyjazd, ale skoro juz chcesz wyjechac - czy jest sens az tak daleko? moze jednak lepiej gdzies blizej, na wypadek przymusu powrotu?

Gość tygrysek xxxxxxxxxx
Julla ta bomba długo tyka ale kiedyś nie wytrzyma i wybuchnie! W Ameryce bezdomni włamują się i mieszkają w apartamentowcach. Tam jest tak źle że władza nie ma żadnej kontroli nad narodem. O tym nie mówią w mediach. Bo gdyby nasi bezdomni dowiedzieli się że amerykańscy bezdomni tak robią to oni by też robili tak samo

Gość tygrysek xxxxxxxxxx
tam 60% narodu pobrało kredyty na mieszkania i potraciło prace - nie mają pieniedzy na spłate a ich długi się powiększają. I co Ty myślisz że Ty znajdziesz tam prace i będzie cacy

Najlepiej to iść na studia i pojechać na zasadzie ''work and travel' z programów tj. camp america, camp leaders. Tak najprościej. Koszt biletu w obie strony mogą ci pokryć pracodawcy, ale za same formalności wyjdzie najmniej ok. 2 tys. Nie masz kasy... - a co robisz na wakacjach? Nudzisz się? Pracodawców szuka się na targach, a jeśli tam nie wyjdzie - przez neta. Potem jest rozmowa przez tel. i jazda. Ale... czy na pewno znasz angielski? Gadałaś kiedykolwiek z obcokrajowcem? Bo tak zaraz po liceum to może ci się jedynie zdawać, że znasz na tyle, aby względnie się porozumieć. Rusz głową, samo nic nie przyjdzie. Wymyśliłaś sobie coś i myślisz, że to wszystko jest takie proste jak w bajce. Niestety.

Gość tygrysek xxxxxxxxxx
ja też chciałabym mieszkać w Ameryce ale nie północnej tylko południowej. To moje marzenie myslę tu o Kostoryce lub Brazylii