Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maniaczka rowerowa

Starte kolano pomocy

Polecane posty

Gość Maniaczka rowerowa

Witam! Mam taki problem, otóz dziś miałam wypadek na rowerze. Wywaliłam się i starłam sobie kolana :( Czy ktoś z Was zna jakiś preparat po którym będzie szybciej się to wszystko goić? Dodam że już kilka razy przemywałam wodą utelnioną, ale nie wiem co dalej robić. Proszę jak ktoś wie, to niech powie ile to może się goić. Z góry dzękuję.

Gość martulkaaaa_________
ja z dzieciństwa pamiętam, że najszybciej się goją, gdy niczym ich nie zaklejasz, nie dotykasz, nie moczysz więc krótkie spodenki, kąpiel z nogami do góry albo szybki prysznic i będzie dobrze :) nie ma potrzeby, żeby je tyle razy dezynfekować, odpuść sobie już lepiej wodę utlenioną, to tylko spowolni gojenie - już je dokładnie zdezynfekowałaś

Gość Maniaczka rowerowa
Dziękuję kochana za pomoc, obyś miała rację. Teraz lato i te kolana starte.. :/ Orientujesz się czy naklejać na to plaster?

Gość martulkaaaa_________
ja bym nie naklejała - na powietrzu szybciej się zagoi i postaraj się spać z nogami na kołdrze, przynajmniej póki nie zrobi się gruby strupek

Gość Maniaczka rowerowa
Dzięki wielkie :)

Gość a ja pamiętam jak byłam
mała i miałam wiecznie pozdzierane kolana to miałam wiecznie fioletowe...mama mi smarowała - to się chyba pioktanina nazywa:)

Gość inesines666
Hej. Polecam Ci na ten problem produkty z linii Melaleuca. Mają tam jakieś takie specyfiki regenerujące naskórek po urazach i wspomagające gojenie się ran. Słyszałam, że super działają.

Gość mylka33

w mojej domowej apteczce już od dawna jest coś takiego jak żel Help4Skin, który pomaga na wszelkiego rodzaju rany i skaleczenia. wystarczy zdezynfekować ranę i później ją tym posmarować. dzięki temu rana o wiele szybciej się goi i nawet strup jest delikatniejszy.