Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dellieare

Nie mam wykształcenia - jak szukać pracy?

Polecane posty

Gość Dellieare

Witam. Mam 24 lata i szukam pracy. Niestety - ze względu na zawirowania zawodowe byłem zmuszony przerwać studia. W rezultacie mam dwa nie zakończone kierunki na których spędziłem po dwa lata. Dysponuję mimo to wieloletnim doświadczeniem i wiedzą z zakresu techniki która znacznie wykracza nawet poza zakres wiedzy studentów studiów technicznych. Znam wiele technologii którymi potrafię się bez problemu posługiwać (robię to na co dzień od 10 lat) oraz profesjonalnych aplikacji które są na tyle skomplikowane, że nie ma na rynku specjalistów. Znam języki - muszę by czytać dokumentacje techniczne. Mimo to nie mogę znaleźć żadnej pracy czy nawet dostać się na rozmowy kwalifikacyjne. Co mogę zrobić? Umiem rzeczy których zwykle uczy się w trakcie pracy której nie miałem okazji podjąć a nie takie których uczą w szkołach.

Gość Dellieare
Ciekawe - próbowałem i nic. :) Jedyny sukces - byłem na JEDNEJ rozmowie w sprawie praktyk w dużej firmie. Byłem jedynym aplikantem bez wykształcenia technicznego, pozostałe osoby nawet nie wiedziały czym zajmuje się firma. I nie wyszło. :)

Gość eeeeeeeeeeeeeee
moze porob prawka na tira autobus czy ciezarowke w takim zawodzie facetom latwiej znalezc prace i nie zle zarobic i maja cos bez szkoly