Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bangalat

Ustępujecie miejsca w autobusie małym dzieciom???

Polecane posty

Gość bangalat

W kółko jest wałkowane o ustępowaniu ciężarnym lub starszym ludziom. Czy czujecie się w obowiązku ustąpić miejsce, jezeli jedzie matka z małym dzieckiem np. 3 latkiem, które marudzi że chce siedzieć?

Gość vbm
no chyba cie pogięło...pewnie ze nie

Gość to nie tak przecież
Nie, nie czuję się w obowiązku.

Gość samemu dziecku nie bo
nie zamierzam uczyć, że ono ma siedzieć a starsza osoba stać. Albo biorę na swoje kolana, albo gdy widzę, że rodzic z dzieckiem na ręku to ustępuję

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
i co jeszcze? mnie sie tez nikt nie pyta czy chce siedziec bo nie jestem stara i nie jestem w ciazy a ze stac nie umiem dlugo bo mam problemy z kregoslupem to tez nikogo nie interesuje. nie ustepuje miejsca nikomu. jak usiade to siedze i udaje ze nie widze starych i ciezarnych. niech inni wstaja.

Gość jiojiojio
taka nagonka na doroslych, ze nie ustepuja miejsca ciezarnym, a z tego co zauwazylam tro wspolczesna mlodziez wogole nie ustepuje miejsca starszym, faceci rzucaja sie na wolne miejsce, jakby od tego zalezalo ich zycie majac w dupie, ze obok stoja starsze od nich kobiety. Wspolczesni 3latkowie za 15 lat nawet nie pomysla, aby wstac z miejsca, bo nad nimi stoi staruszka

Gość ustepuje tylko grzecznym
jak widze małe słaniające sie na nogach np. spiace dziecko to mowie "pani/pan usiadzie ztym dzieckiem" sugerując by brał bachora na kolana ale jak wchodzi bękart który sie drze że chce usiasc to nie. niech stoi niewychowany pomiot

Gość ustepuje tylko grzecznym
jiojio masz racje, faceci kolo 30-50lat to najwieksze chamy jakie ziemia nosi, często sie przede mnie wpychają przy wyjsciu, wejsciu... rzucaja sie na miejsca... mlodzi chlopcy kolo 15-25 lat jeszcze tacy nie sa, a starsi panowie po 60 czesto maja wiecej kultury mimo że może mniej siły do stania

Gość ze jak ?
ustepuje jedynie matce i mowie zeby wziela na kolana, bo jednak to niebezpieczne jak male dziecko po autobusie drepcze. gwaltowane hamowanie i nieszczescie. ale zeby samemu dziecku ustapic - nigdy w zyciu.

Gość no tak ale czasami się zdarza
że się ustępuje miejsce babie z dzieckiem a ona sadza dzieciaka na siedzeniu a sama stoi obok :O

Gość elag
miałam podbną sytuacje w kościele ja siedziałam a obok mojej ławki stała matka z dzieckiem ustapiłam jej a ona dziecko posadziła juz miałam je wziac i psotawic obok tej ławki znowu i powiedziec matce ze to jej ustąpiłam anie dziecku