Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Radosna Kobieta :)

OCM-Polecam wam kobietki, tę metodę.Zastąpi wam, wszystkie kremy świata.

Polecane posty

Gość dscvfervger
do słowia,ńska uroda jezu a jestes alergikiem? nie podraznia? bo tego sie troche boje jako alergik a co do filmikow z YT, poniekad sie zgodze, ale jest kilka dziewczyn ktore się na tym znają nieźle, choćby megilounge

Gość Radosna Kobieta :)
znana metoda od wieków- Mnie w sumie też rozwalają te "hamerykańskie" nazwy, ale zakładajac tutaj temat, chciałam żeby wszyscy mogli łatwo znależć w necie o co chodzi, bo gdbym napisała "woda+olej" nie było by tak chwytliwe i szukania jakby wiecej.

Gość dffffggggdsss
no wąłsnie, wklepiesz ocm i juz jest to co chcesz. też stosuje i polecam 🖐️

Gość do słowia,ńska uroda jezu
nie uczula mnie ale ja nie jestem alergikiem

Gość dscvfervger
aha, dzieki za odpowiedz w kazdym razei :)

Gość narkozaaa
radosna kobieto:)- skad wziac kwas hialuronowy? jestem zielona w tym temacie, ale bardzo podoba mi sie twoja metoda poniewaz jest naturalna i chyba sie na nia skusze :)

Gość dscvfervger
na biochemii urody jest taki trojczasteczkowy i on jest w sumie najlepszy

Gość dscvfervger
tfu, nie na biochemii tylko na mazidlach on jest ;) to jest w formie żelu. tylko musisz pamiętać, że nigdy go samego nie nakładamy na suchą twarz bo wysuszy, najlepiej go dodawać troszkę do kremu, bądź olejku jakiegoś

Gość jdbfbhfghbncb cnb jeny
Ja wlasnie kupuje na mazdiaach. nie wicie co sie stlo z ta strona, bo mi nie wchodzi.

Gość narkozaaa
mi mazidla tez nie wchodzą, zamiast tej strony wlacza mi sie google :(

Gość frkefn
czy to pomoze na uciazliwe krosty na brodzie/ w poblizu ust? :(

Gość pewnie dlatego ze sa 2 metody
jeśli przyczyną sa hormony to nie pomoże, ale jesli jest inna przyczyna to może pomóc. pewnie jesteś alergikiem co?

Gość frkefn
W tym roku latem zaczelam kichac jak opetana, lekarz powiedzial ze to pewnie alergia a czy to ma jakis zwiazek? nie wiazalam tego z alergia, bo krosty pojawiaja sie bez wzgledu na pore roku

miałaś jako dziecko skazę białkową albo celiakię?

Gość frkefn
skazy bialkowej nie, a o celiakli mi nie wiadomo, ale chyba tez nie..

celiakia - czyli nietolerancja glutenu. pytam bo takie rzeczy nawet jak się z nich wyrośnie to potrafią nawracać w dorosłym wieku. zrób sobie testy na alergię - najlepiej pokarmową w domu można tzw. testy eliminacyjne, poczytaj o tym sobie. ew. może być kwestia hormonów, ale to bardziej na brodzie by Ci wyskakiwało, mniej w okolicy ust. i też pytanie, jak te zmiany wyglądają? czy są wielkie, mocno zaognione bolesne gule, czy raczej małe tzw. whiteheads? czy swędzą? czy nie czujesz ich w ogóle?

Gość frkefn
Pojawiaja sie takie i takie. Najgorsze są duże, bolące i swedzą gdy nabrzmiewają :( nie mozna ich wycisnac, dopiero po paru dniach robi się biały czubek i wyciskam bo nie moge patrzec. Czasem wogóle nie "dojrzewaja" tylko cofają się. Pojawiają się też małe krosty i one goja się szybciej.

dermatitis. na te duże polecam olejek z drzewka herbacianego. powiedz mi, często jesz słodycze? masz problemy np z okresem, wypadaniem włosów, potliwością? albo trawienne problemy?

Gość boze swiety ty pisac
nie potrafisz,po chuj przecinki tam gdzie ich nie trzeba?!

Gość frkefn
stosowalam olejek herbaciany ale mi nie pomog, pieklo mnie i mialam wrazenie ze jest nawet gorzej. Słodycze jem rzadko, bo za nimi nie przepadam. Okres jest w normie. Włosy jednak ostatnio wypadają bardzo mocno i zaczelam sie ratowac olejkiem rycynowym. Z potliwoscią nie mam problemów. A problemy trawienne to hmm mam czesto 'bulgotanie' w brzuchu, z badan krwi wyszlo ze mam helicobacter.

to może być przyczyna. dlaczego nie leczysz helicobacter? przecież to się antybiotyk podaje, ale leczy się szybko i krótko. to może być wyjaśnieniem stanu skóry.

Gość frkefn
rodzinny to olał, powiedzial ze większość ludzi ma helicobacter i jeśli nie czuję dużego dyskomfortu to nie warto tego leczyć :/ dlatego tez dałam sobie spokój. chyba czas zmienic lekarza

ja też jestem zakochana w OCM. Ani jednej krosty podczas trudnych dni. W dodatku nie zchodzi mi skóra z nosa! Skóra super nawilżona. Moja mama twierdzi, że doskonale wpływa na jej zmarszczki, skóra staje się jędrniejsza i delikatniejsza.