Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa1992

Ciąża pomimo zabwzpieczenia?

Polecane posty

Gość Kasiaa1992

Witam forumowiczki i z góry przepraszam za ( zapewne odrobinę bzdurny) temat, ale niestety jako osoba strasznie stresująca się, chciałabym poznać czyjąś opinię na ten temat. Mam 20 lat i ostatnio ( w 20 dniu cyklu) przeżyłam swój pierwszy raz, partner założył prezerwatywę i nie skończył we mnie . Od tego czasu minęło 7 dni i choć okres powinnam dostać za 2-3 dni , to jego objawy sa odrobinę inne niż zawsze, przez co obawiam się, czy może być to ciąża . Mianowicie nie licząc silniejszych niż co miesiąc bólów podbrzusza i złego samopoczucia, jestem strasznie zmęczona i nie mam apetytu ( co jest bardzo dla mnie dziwne przed okresem) i symptomy podobne do niestrawności . Czy istnieje prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę ?

Gość Justyna22.
Nie martw się, nie ma szans na ciążę :) a pierwszy raz w wieku 20 lat??? Jeśli to prawda to kieruję słowa uznania w Twoją stronę, gdyż to rzadko spotykane w dzisiejszych czasach :) pozdrawiam

Gość Kasiaa1992
Dziękuję :) Zawsze do kwestii seksu podchodziłam dość ostrożnie, by niczego w przyszłość nie żałować i mieć pewność, że pierwszy partner był odpowiedni :) Tym bardziej, że należę do typowych panikar ,a ciąża w tym czasie nie byłaby specjalnie dobrą wiadomością . A dziwne objawy, jak mniemam , są pewnie wynikiem stresu :)

Gość Justyna22.
Masz rację, stres potrafi czasem namieszać w organizmie, do tego pierwszy raz jako wyjątkowe wydarzenie w Twoim życiu pewno przysporzył Ci wielu emocji i stąd te objawy ;) Nie masz co się martwić, okres napewno przyjdzie :)