Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdik

czy ktoraś po ciąży ważyła mniej niż przed?

Polecane posty

Gość kdik

chodzi mi o to czy ktoraś przed ciążą była pulchna ;) a po ciąży schudła tak ,ze wygląda o wiele lepiej niz gdy zaszla w ciążę? czy to jest wogóle możliwe? A co z biustem? teraz nie jestem jeszcze w ciąży ale mam wielki biust. jest szansa by po karmieniu zmniejszył się? zdazyło się to którejś z Was?

Gość do rosołu nie kroje
Mam 2 koleżanki,ktore sporo schudły po ciaży- ale rodziły majac 20lat. 1/3 niewiele sie zmieniła,a u reszty- niestety jes gorzej. Nawet moja siostra,która była zawsze chudym szczypiorem waży 10kg wiecej niż przed-rodziła 5lat temu. Znam tez sporo,ktorym po ciaży costam zostalo,ale wziely sie za siebie i schudly-z tym,że to sporo wyrzeczeń było.

Gość Kluska__serowa
Ja nie bylam pulchna ale po ciazy wazylam mniej niz przed. Duzej roznicy nie bylo ale przed 54-55 a po 51-52. Co do piersi to mi zmalaly i mam mniejsze niz przed ciaza, ale z tego sie akurat nie ciesze bo za duzych nigdy nie mialam wiec wolalabym juz zeby mi sie zwiekszyly :D

Gość ja byłam po ciąży szczuplejsza
Ja byłam po ciąży szczuplejsza niż przed, ale to dlatego, że w ciąży zdrowo się odżywiałam, a przed ciążą to pizza, smażone z mnóstwem sera i majonezu, hektolitry piwa, itd.

Gość ja byłam po ciąży szczuplejsza
Aha, cycki rozmiarowo takie same, ale nieco obwisły.

Gość kafeshop
ja po ciąży jestem tak chuda że nie mogę na siebie patrzeć mam same kości. Mnie wykończyło karmienie piersią alergicznej córeczki w końcu jadłam naprawdę niewiele i same beznadziejne rzeczy więc podałam MM b. pepti

Gość filtmio
moja kumpela w ciazy przytyla 2kg,miala cukrzyce i niezla diete.zatem chcac nie chcac po porodzie,gdzie zeszlo jej 8kg miala mniej niz przed ciaza.ale teraz rok po porodzie juz wazy sporo wiecej.odrobila straty.

Gość Ant......
Ja tak mam. Przed ciążą było 65 kg, a teraz - prawie 2 lata po porodzie - ważę 60 kg. Może to kwestia tego że teraz więcej się ruszam ( spacery z dzieckiem i trochę cwiczeń). Niestety niekorzystnie się odbiło na biuście. Zawsze miałam małe piersi ale teraz to już jest dramat. Totalne bezcyckowie ze mnie ;-)

Gość ja tak miałam
o 10 kg mniej ale to trwało ok 2 lat, najpierw schudłam w 4 miesiące tyle ze wazyłąm kilka kg mniej niż przed zajściem w ciąże ( 64 kg) a potem powoli dalej...do 54 kg

Gość jaiza
moja mama tak miala. ja teraz jestem w 19tc i schudłam z 86 na 78.

Gość ijabuba
Nie wiem jak to zrobiłam , w ciązy przytyłam 12 kg, a po porodzie w 8 dobie wayłam 2 kg mniej niz przed zajściem :) WAGA NIE MA NIC DO ZECZY, wygląd figury, brzuch, cycki to sie liczy.

Gość krowa w paski fioletowe
Ja schudłąm tak, że dzień przed porodem wazyłam mniej niż przed ciążą:O ale to był koszmar,, stres i w ogóle nie polecam

Gość kalienne
Miałam dokładnie tak, jak pisze autorka w pytaniu: przed ciążą byłam pulchna- przy wzroście 170 ważyłam 80 kilogramów. Zaszłam w ciążę, którą w początkowych miesiącach bardzo źle znosiłam. To był dramat - co dzień, co noc, wręcz non stop żygałam jak kot. Wtedy schudłam 3 kilogramy. Moim znajomi zasypywali mnie komplementami, że wyglądam lepiej w ciąży jak przed ;) Co było bardzo miłe, ale okupione udręką której nikomu nie życzę. Jadłam bardzo niewiele, a co zjadłam - poszło do kibla. Do końca ciąży przytyłam w sumie 6 kilogramów (nie licząc tych które straciłam) czyli rodziłam z wagą 86kg ( a było to w tym roku 18 lipca). W drugim tygodniu połogu zważyłam się i oczom nie wierzyłam. Na wadze 74 kilogramy! Włożyłam swoją starą kiecke, stare spodnie, które kiedyś były za małe - mieszczę się! Pan Bóg mnie chyba wynagrodził za to, ile wycierpiałam w ciąży. Dziś mija dokładnie piąty tydzień od porodu. Ważę 72 kilogramy. Karmię piersią, ale jem wszystko i folguje sobie dlatego waga nie spada dramatycznie. Ale ostatnio znowu uważam na to co jem, nie chce zaprzepaścić daru od losu, bo ludzie nie poznają mnie na ulicy. Nie wierzą, że 5 tygodni temu urodziłam dziecko :) Życzę wszystkim zdrowia i pięknych kształtów :)

Gość gość
Przed coiaza moja waga dochodzila do 67. Po ciazy bylo podobnie, ale potem schudlam do 50.

Gość gość
Ja po ciąży ważę 50kg (168cm wzrostu), przed ważyłam 56 :p

Gość gość
ja przed ciąża ważyłam 52kg...urodziłam 3 tygodnie temu i ważę 54kg... a w ciąży przytyłam 13kg! Na chwilę obecną jestem tak zestresowana, że nie mogę jeść! Mój mały nie śpi i nie chce jeść z piersi...Muszę mu odciągać pokarm co 2 godziny...to wykańczające

Gość mama_z_Gotham_City
nie byłam nigdy pulchna ale przed ciążą ważyłam 47 kg, przytyłam 9 kg a po ciąży schudłam do 43 kg. Potem druga ciąża, znów 9 kg i potem znów schudłam do 42 kg, teraz trochę przytyłam i ważę 44 kg, niektórzy wołają na mnie "anorektyczka" :( ale co ja poradzę, taka moja uroda jak widać

Gość gość
przed 60, 4 miesiące po 53, wzrost 173, kp

Gość gość
przed ciaza 56 w ciazy przytylam 21kg a na drugi dzien po porodzie od razu z wagi zeszlo mi 13kg. Bylam chuda jak patyk,zero brzucha jakby mi flaki wyjeli. Maz myslal,ze panie na sali jeszcze dzieci nie urodzily z takimi pozostalosciami zostaly. ale wracajac do tematu. tydzien po porodzie wazylam juz 50kg i tak jest do dzis. zero diet cwiczen a figura jak sprzed ciazy. brak rozstepow cycki w normie

Gość gość
waga to nie wszystko moje drogie. Trzeba jeszcze pozbyc sie boczkow, brzuszka wystajacego, nogi bez cellulitu miec a niee.. waga to tylko waga a wyglad swoja droga

Gość gość
Mam 26 lat. Przed ciążą ważyłam 64 kg - teraz 14 mcy po 58 Mam 172 cm wzrostu. Nadal karmie piersią. W ciąży przytyłam 17 kg. W moim przypadku jest całkiem nieźle ;)

Gość gość
Po powrocie ze szpitala do domu ważyłam tylko 5kg mniej niż w 40tc (dziecko 3200). Zbijałam i zbijam wagę nadal (dziecko prawie 2 lata). Przytyłam w ciąży 20kg, a ciągle zostało 10. Karmiłam przez rok, ale wtedy NIC nie schudłam. Ale też jadłam wszystko, choć bez przesady - bez obżarstwa.

Gość gość
Ważę tyle samo, ale zawsze byłam chuda i nie wyobrażam sobie,bym miała ważyć mniej, skoro teraz mi kości widać. U mojej siostry - tak samo. Moja koleżanka byłą taa przy kości - nie gruba, ale taka krąglejsza - teraz jest szczuplutka. Kuzynka jest sporo tęższa. Szwagierki - pół na pół - dwie bez zmian, dwie sporo większe. Reguł nie ma:)

Gość gość
Podnoszę. Jestem w 33 t.c., waga 96 kg, przed ciążą 95,5. Zastanawiam się jak będzie z wagą po porodzie, bo zakładam, że na minus. Podzielcie się proszę doświadczeniami jak było u Was.

Gość gość
ja byłam po ciąży na minusie sporo - wcześniej nie byłam przy kości ale po ciąży ( po obu ściślej ) byłam kościotrup. W obu ciążach miałam cukrzyce ciążową i niestety ścisłą dietę :(

Gość gość
Ja przed ciążą byłam otyła, teraz mam bmi w normie jednak sporo nad tym pracowałam.

Gość gość
2012 rok, jest szansa ze autorka , juz trzy razy w ciazy byla i chudla po niej..No ale sie dopiszr, przed ciaza 55, po 47 kg,dzieciak wyssal ze mnie wsio co sie dalo!

Gość gość
Zaczęłam ciążę z wagą 68 kg. Cukrzyca ciążowa wykryta już w 6 tygodniu. Ostra dieta, chudłam zastraszająco, diabetolog idiota, który nie chciał mi przepisać insuliny chociaż cukry miałam ostro przekroczone dzień w dzień. Poroniłam w 19 tygodniu, po zabiegu ważyłam 53. Z taką wagą zaszłam w następną ciążę, potem karmienie piersią, tu człowiek nie dojadł tam nie dostał i po miesiącu ważyłam 49. Masakra.