Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naftełke

prowadzicie zdrowy tryb życia?

Polecane posty

Gość naftełke

czy niezdrowy? :classic_cool:

Gość miałam jedno piwo
zdrowy.

Gość naftełke
to co robicie, że zdrowy?

Gość preso1
Zależy co macie na myśli: pisząc zdrowy. To pojęcie nie jest jednoznaczne i dla każdego może być inaczej odbierane. Zdrowy tryb życia - raczej chodzi o dobrą dietę, bez nałogów, uprawianie sportu itp.

Gość naftełke
dla mnie /zdrowy/ jest to pojecie jednoznaczne. chyba każda inteligentna osoba jest w stanie odgadnąć co kryje się pod tym przymiotnikiem.

Gość preso1
naftelke - nie, nie jest jednoznacze. Dla jednego zdrowo jest wypić 3 piwa, a dla drugiej osoby zero! Tak samo dla jednej uprawianie sportu jest ważne, dla drugiej nie i też uważa, że prowadzi zdrowy tryb życia. To zależy od indywidualnego podejścia. Sama definicja to jedno, a prowadzenie ''zdrowego trybu życia'' to drugie. I tutaj nie ma jednoznaczności.

Gość taka_prawda
Tak zdrowy... wiadomo, że czasem zje się coś niezdowego. Ale na codzień staram się odżywiać zdrowo. Piję dużo wody, kolorowe napoje bardzo rzadko Ograniczam ziemniaki Pije mało alkoholu Nie jem majonezu rzadko smaże Ograniczam słodycze i chipsy Nie jem śmietany Raczej nie jem fast foodow, bo wole swoje wersje light Nie jem paszetow, serkow topionych ani homogenizowanych bo to syf. Staram sie jesc tylko naturalne jogurty i na nich tez robie sosy np. czosnkowy Makaron i ryż pełnoziarnisty Chleb pełnoziarnisty + troche sportu itd. itd.

Gość aśss
nie wiem