Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem więc pytam

czym sie objawia zachowanie osoby z borderline?

Polecane posty

Gość nie wiem więc pytam

Zastanawiam się czy moja koleżanka ma tą przypadłość. Czy znacie osoby z tym zaburzeniem? czy mają one mocne wahania nastroju? robią i mówią co innego?

Gość piciuuuu piciuu
osoby z borderline są niezrównoważone emocjonalnie, miewają częste zmiany nastroju, szybko się irytują i wpadają w lęki, mają nieadekwatne do sytuacji i niekontrolowane wybuchy gniewu. Objawy choroby zwykle ustępują po kilku godzinach, ale też wciąż powracają. Poza tym mają problemy z tożsamością, co wyraża się niestabilnym obrazem samego siebie - raz im się wydaje, że są wspaniali, żeby za chwilę myśleć o sobie jak o osobach nic niewartych. Jak Twoja koleżanka jest niezrównoważona i często wybucha z błahych powodów i ma niestały obraz swojej osoby- to może mieć borderline.

Gość borderline w zasadzie mają
wszystkie kobiety przed okresem :D

Gość preso1
lub po prostu może być cholerykiem. Ot co.

Gość nie wiem więc pytam
nikt nie miał takiego znajomego? moja koleżanka często wpada w gniew i złość, nie potrafi utrzymać głębokiej więzi z człowiekiem, obraża się o byle bzdury, cieszy i martwi się drobnymi sprawami, gdzie inny człowiek w ogóle by to olał. Jest ciągle niezadowolona, ale potrafi na chwilę się ucieszyć ale zaraz potem wraca do swojego niezadowolenia. Mówi np. że ma małe cycki, że chciałaby operacje a tu patrze umieszcza fotki w kostiumie kąpielowym na fb. No i o co w tym wszystkim chodzi?

Gość nie wiem więc pytam
od zawsze było coś z nią "nie tak" ale przymykałam na to oko, jakoś strasznie od normy nie odstawała, ale ten jej dziwny nastrój i niestabilność mnie przygnębiają.

Gość na kafe co druga osoba ma
borderline'a i takie zachowanie to dal niech norma... Na pewno ma to Pravik/Stulej, bezdomna i bezrobotna, tym razem ban i wiele, wiele innych...

Gość ugivhbhjvhvhg
bezdomna i bezrobotna ma manie prześladowczą i osobowość maniakalno-depresyjną, do tego pewnie schizofrenie

Gość ja u siebie podejrzewam
z tym że nie jestem agresywna i nie bije ludzi, ani siebie nie tnę, tylko się wyżywam strasznie i słownie i psychicznie na nich jak mnie jakaś pierdoła wkurzy, mam huśtawki nastrojów i w ciagu 10 minut potrafi mi sie z wielikiego doła zrobić taki stan że sie mnie ludzie pytaja czy coś brałam, wkurzam się o pierdoły a za 1h mi przechodzi i mi głupio że się na kimś za to wyżyłam, jestem strasznie emocjonalna i przeżywam wszystko tak jakby był koniec świata, nie umiem niczego doprowadzić do końca, mam problemy z utrzymaniem związków przez swój charakter, na przemian to kocham to nienawidzę, to jest straszne, staram się z tym walczyć...

Gość stokrotka błękitna
ja u siebie podejrzewam - a bylas moze u psychologa? Byc moze twoje podejrzenia sa bezpodstawne

Gość gwrgrff
to co opisujecie to nie borderline poza tym w polsce to trzeba na prawdę wiele szczęsica żeby trafić na kogoś kto pomoże osobie cierpiącej na bl

Gość nie wiem więc pytam
ja u siebie podejrzewam z tym że nie jestem agresywna i nie bije ludzi, ani siebie nie tnę, tylko się wyżywam strasznie i słownie i psychicznie na nich jak mnie jakaś pierdoła wkurzy, mam huśtawki nastrojów i w ciagu 10 minut potrafi mi sie z wielikiego doła zrobić taki stan że sie mnie ludzie pytaja czy coś brałam, wkurzam się o pierdoły a za 1h mi przechodzi i mi głupio że się na kimś za to wyżyłam, jestem strasznie emocjonalna i przeżywam wszystko tak jakby był koniec świata, nie umiem niczego doprowadzić do końca, mam problemy z utrzymaniem związków przez swój charakter, na przemian to kocham to nienawidzę, to jest straszne, staram się z tym walczyć... no ta moja koleżanka też tak ma...

Gość pochwa co z tobą?
??

Gość trawiastaaaa
ja u siebie podejrzewam - właśnie może faktycznie powinnaś się udać do psychologa. Być może jest to zaburzenie afektywne dwubiegunowe