Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest w koncu

Dlaczego w głodówce nie można używać pasty z fluorem, czyli takiej zwykłej?

Polecane posty

Gość jak to jest w koncu

odpiszciee, nigdzie w necie nie ma podanego powodu

Gość teraz napisze tak
a wiesz jakie dzialanie ma fluor? otepiajace!

Gość jak to jest w koncu
to mozna w ostatecznosci czy nie? chodzi mi o to czy mimo uzywania pasty z fluorem efekty pozytywne beda zachowane i w tym samym czasie co bez pasty lub z pasta bez fluoru. Napiszcie jak jest a nie :o

Gość teraz napisze tak
nie mozna i antyprespirantu tez nie, jak najmniej chemii

Gość jak to jest w koncu
ale czemu :o

Gość mam trochę uczulenie na salicy
b9o glodowke sie robi by oczyscic organizm z toksyn, wiec dlaczego go sobie zatruwac?

Gość jak to jest w koncu
Ale czy taka glodowka liczy sie, gdy myjemy zeby zwykla pasta z fluorem? Tylko tyleeeeeeeeeeeee napiszcie... :o :o

Gość nie liczy sie
bo fluoru i tak jest zbyt wiel w pozywieniu i otoczeniu, ze jego nadmiar dziala jak toksyna

Gość jak to jest w koncu
wlasnie, ze liczy sie!!! sami sobie siedzcie jak odór z geby was irytujace co chwila

Gość jak to jest w koncu
a pasty bez fluoru nigdzie nie ma, te pasty dla dzieci raczej nie sa tymi

Gość kaja tomczyk
A może lepiej po prostu w każdej sytuacji nie korzystać z pasty bez fluoru? Ja fluor rzuciłam już dawno temu, a zęby mam w bardzo dobrej kondycji. Po co miałabym do niego wracać?

Gość marta czewa
jak to jest w koncu - pasty bez fluoru kupisz w każdej aptece, w drogeriach również jakieś znajdziesz. Myję taką pastą zęby już 3 lata, więc tym bardziej wiem, że te past stanowią zwyczajny sposób na wciskanie nam kitu.

Gość deszczowa piosenka 266666
To straszne :O, woda z kranu, zła, bo fluor, woda butelkowana też zła, bo z plastiku podobno przechodzą jakieś związki do niej hormonopodobne, to w końcu co pić? Woda to życie. Są pasty bez fluoru. Mam nadzieję, że te wszystkie różne informacje z netu to nieprawda, np. o szczepieniach, przecież one są obowiązkowe, mają być kary jak ktoś się wyłamie i to nawet bardzo wysokie, a w necie jest dużo przerażających informacji o szkodliwości :O

Gość pytam się ciebie
czy fluorowanie wody zmniejszyło poziom próchnicy w społeczeństwie? pomyśl samodzienie jesli jeszcze potrafisz myśleć w taki sposób, popatrz wkoło jakie zyski ma branża stomatologiczna i wyciagnij wnioski

Gość deszczowa piosenka 266666
Mim zdaniem ludziom psują się zęby głównie dlatego, że spożycie cukru i słodyczy jest wysokie. Cukier szkodzi na wiele sposób, nie tylko na zęby.

Gość marta czewa
Ale wcale nie ma żadnej reguły. Znam takich co myją zęby systematycznie, nie jedzą słodyczy, a próchnicę mają, a znam takich co zęby myją tyle co muszą, jedzą słodycze, a zęby mają zdrowe. Bądź tutaj mądry i pisz wiersze ;/

Gość ania majer
Ja od dawna nie korzystam z pasty z fluorem. Nie widzę sensu - przecież info o szkodliwości fluoru pojawia się w sieci od bardzo dawna, niektóre kraje nawet zakazały jego stosowania, tylko wiecznie zacofana Polska brnie przy swoim. Zapewne chodzi po prostu o kasę od korporacji.

Gość talina m.
A co ma do tego głodówka? ;-) Nie korzystam z pasty z fluorem, ale to ze względu na jej szkodliwość, a nie ze względu na głodówkę ;-) Po prostu przy ajonie łatwiej jest mi utrzymać zęby w dobrej kondycji. Żadnych powiązań z głodówką bym się nie doszukiwała ;-)

Gość marta czewa
Może obawa, że przy głodówce fluor zastąpi pożywienie :P Ale macie pomysły. Nie macie większych problemów? Poważnie? Nie uważacie, że sobie tych problemów szukacie na siłę? Aż ciężko uwierzyć w niektóre tematy, które pojawiają się na tym forum.

Gość talina m.
Teoria ciekawa :D Ale ludzie tutaj wydziwiają. Niektóre pomysły rodem z samosi - wasza kreatywność mnie powala. Tylko proszę - nie zjadajcie pasty, nawet tej bez fluoru.

Gość antosia b.
Nie ma to jak kafeteria ;-) I czego jeszcze nie można stosować przy głodówce? Past ze zwierzęcym włosiem? ;-) Wydziwianie na maska. Zanim coś napiszecie, sprawdźcie chociaż czy to ma jakikolwiek sens.