Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allaella

czy kasza na 150ml mleka modyf to dużo dla

Polecane posty

Gość allaella

6 m dziecka? Dotąd kzrmionego piersią. Dodam że na noc. Czy wasze dzieci śpią po kaszach? Bo ja mam taką nadzieję że przespi więcej niz 3 godz. :)

Gość mamusiasynusia;)
karmiłam syna piersią 6msc potem na noc dostawał od 150ml do 250ml mleka plus kilka miarek kaszki tak żeby przez smoczek przeszło więc też nie za gęste i spał od tej pory całą noc :) najpierw przez tydzień czy dwa jeszcze się budził około 4-5 rano na mleko a potem już coraz później aż do pobudki 7-8. Ja musiałam zakończyc karmienie bo syn już się nie najadał jak do tej pory piersią i mi się częściej budził na jedzenie w nocy, a i tak nie planowałam dłużej karmić niż do 7msc więc udało się trafić dobry moment. Musisz sama dojść ile dziecko potrzebuje zjeść, nie od razu ci zje tyle ile pisze na opakowaniu że powinno bo do tej pory było inaczej karmione. I z przesypianiem nocy to wcale nie taka prosta sprawa zależy od dziecka mój szybko przesypiał a znajomej syn nadal po kilka razy zjadał w nocy mleko a też przeszła z piersi na butelkę wtedy.

Gość allaella
dodam że rozszerzam dietę dziecku i na noc postanowiłam podawać mm i kaszę.

Gość wozkolandia
ja dokladnie robilam mojemu dziecku tak.W dzien mleczko normalne ,tzn karmilam mm i wieczorem kaszka na mleku 150 ml podajac lyzeczka.Po ukonczeniu 4 miesiaca tak robilam i maly przesypial cale noce od 20:00 do 06:00.Po miesiacu wprowadzalam juz obiadki deserki.

Gość allaella
nie strasz! Ja chce juz spac!!! :) dzis dostał razem chyba 200, i mu się ulało dosyc dużo... Wcześniej dostawał kasze na 100ml mleeka i wytrzymał 4 -5h....:(

Gość allaella
ja podaje od 2 tyg. I wprowadzam teZ inne rzecży. Je zupy, owoce no i ta kasza. Daje mu błyskawiczną jaglaną a wy???

Gość wozkolandia
zwekszaj po trochu,ale 200 to bardzo duzo.Moj teraz ma 15 miesiecy i 200 ma problem zjesc,oczywiscie do tego daje mu jeszcze kanapeczke z maselkie.150 to maks wedlug mnie.

Gość allaella
up

Gość mamusiasynusia;)
ja dawałam kaszki ryżowe z bobovity do mleka modyfikowanego podawałam w butli, każde dziecko jest inne i inne porcje zjada, mój tak jak już pisałam potrafił zjeść dużo na noc a teraz wystarcza mu mniej niż wtedy a ma juz rok, musisz być cierpliwa bo dziecko może też budzić się z przyzwyczajenia a nie z głodu, dopiero zaczęłaś zmiany w jedzeniu więc poczekaj a na pewno dziecko się przyzwyczai, też byłam wykończona tym nocnym budzeniem ale w końcu się wysypiam ;)

Gość filmowasobota
Nie ma chyba reguły. Dziś wzieło mnie na wspomnienia dlatego wspomną koleżankę z sali szpitalnej po porodzie W drugiej dobie karmiła dziecko piersią a w przerwach między karmieniem piersią karmiła butlą Jej dziecko jadło non stop mogę ci tylko powiedziec że na okrągło otwierała 50ml buteleczki z mleczkiem Moja dla porównania zjadało 10 do 15ml raz na 3h W domu z czasem zaczeła lepiej jeść ale cyca nie chciała i tyle.