Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aprender-mejor

Chcę nauczyć się WYDAJNOŚCI W NAUCE.

Polecane posty

Witam, taki właśnie jest mój cel: stać się SKUTECZNĄ I WYDAJNĄ w pracy i nauce.Wychodzę z założenia, że "im więcej mamy czasu na wykonanie zadania, tym więcej nam ono zajmuje". Przekonanie co do prawdziwości tych słów wynika z mojego życiowego doświadczenia a nie opiera się na żadnych badaniach naukowych. Potwierdza to np. zjawisko "radosnego pośpiechu" gdy szef powie ludziom wynudzonym ośmiogodzinnymi dniówkami magiczne: "KTO SKOŃCZYŁ, MOŻE IŚĆ" a także fakt iż to co kochamy potrafimy robić całymi dniami i nocami nie czując głodu, zmęczenia ani dyskomfortu (ja mam tak z malowaniem :D) jednak to za czym przepadamy nieco mniej przychodzi nam niechętnie.... Nie jestem wydajna. Straaaasznie się rozleniwiam podczas zadania. Trochę pomaga, choć niewiele, nastawianie sobie budzików i praca "na czas". Nigdy nie jestem usatysfakcjonowana. Chciałabym bowiem uczyć się tak szybko i tak skutecznie by móc pogodzić dwa kierunku i jeszcze mieć wolny czas :) Niektórym to wychodzi i co ciekawe nie są to geniusze lecz ludzie po prostu świetnie zorganizowani i pracowici. Jakie macie metody na podniesienie wydajności pracy i nauki? Czytanie i powtarzanie? Jest tu ktoś ze szkoły WALDORFSKIEJ? Albo jacyś absolwenci kursów szybkiego czytania lub skutecznej nauki? (Jakieś polskie małżeństwo coś takiego prowadzi). Bardzo chcę zrewolucjonizować moją naukę, pomóżcie :) Pozdrawiam :)

Gość też chce sie nauczyccc
dołączam się!

jeżeli chodzi o wydajność pracy przyjmuj do wiadomości wszystko co mówi twój przełożony. nie wlatuje lewym i natychmiast wylatuje prawym uchem. przeżucaj obowiązki na innych. zawsze bądź pierwsza do każdego zadania, ale nigdy go nie wykonuj. udawaj, markuj, kręć i lawiruj. używaj wyobraźni. zainwestuj w szkolenie z zakresu technik negocjacji i wywierania wpływu- bardzo pomocne. co do nauki wydajność zapamietywania można ćwiczyć. po pierwszym przeczytaniu tekstu- ludzki mózg zapamiętuje ok 30% pierwszy raz czytaj przed zaśnięciem, a następny zaraz po przebudzeniu. nie staraj się zapamiętywać wszystkiego. zapamiętywanie na zasadzie skojarzeń przynosi bardzo dobre efekty. zapisz się na kurs szybkiego czytania, który podnosi także zapamiętywanie