Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze mi pomozecie

Dziecko 4 letnie nie toleruje jednej osoby z rodziny-jaka przyczyna?

Polecane posty

Gość moze mi pomozecie

dziecko mieszka zagranica, przyjezdza raz na pol roku, 4 miesiace temu mala sama biegla do mojego meza, bawila sie z nim, wrocila do Polski na odwiedziny i nienawidzi mego meza, ucieka, placze, chowa glowe -zobaczyla jakies zdjecie mego meza i stwierdzila ze ten pan jakis niezadowolony jest zadne spotkanie rodzinne nie dochodzi do skutku, moj maz ucieka bo dziecko grymasi, ucieka do pokoju ,maz wychodzi- dziecko zaczyna zachowywac sie naturalnie:(

Gość moze mi pomozecie
dziwne bo moj maz mial do czynienia z dzieckiem tylko kilka razy i to tylko przy spotkaniach rodzinnych, dziecko zawsze do niego bieglo, chcialo sie bawic, wrocilo raz do polski i zaczyna histeryzowac po zobaczeniu jego zdjecia na ktorym ma mine troche zla

Gość bez przyczyny takie zachowanie
może jej coś zrobił...?

Gość moze mi pomozecie
nic jej nie zrobil!!!! spotkania odbywaly sie zawsze w duzym gronie, moj maz nigdy z dzieckiem nie zostal sam na sam!!!

Albo ją czymś wystraszył np. w zabawie udawał wampira. Albo tam gdzie mieszka jest ktoś podobny z wyglądu i ją skrzywdził jakoś. Dzieciaki mają takie jazdy, szybko im przechodzi.

Gość iufyiwy
dziecko 4letnie juz wszystko rozumie i potrafi mówić więc porozmawiaj z nim!!!!!

wystarczy ze raz lub kilka razy krzyknąl na nią albo dal jej klapsa i mala moze teraz wspominac to jako "traume" .Dzieci mają rozną konstrukcje psychiczną, jedne są bardziej wrazliwe inne mniej,jednym szybko mija obrza czy gniew drugie potrafią byc pamietliwe zaciekle, i nawet male nieprzyjemne wydarzenia moze dziecko zablokowac do jakies osoby

Gość możliwe, że...
Przejdzie jej. Moja bratanica tak bała się mnie, bo raz się wystraszyła jak tam przyszłam, a ona akurat była chora (rzadko mnie wydywała, bo mieszkałam ówcześnie za granicą) i chyba przez 2 lata płakała na mój widok. Potem jej przeszło i teraz to taaaaka moja kumpelka :)

Gość możliwe, że...
A oczywiście nie zrobiłam jej żadnej krzywdy, nie krzyknęłam ani nic broń Boziu. Po prostu coś sobie wkręciła i trzeba było to przeczekać.

Gość moze mi pomozecie
nigdy nie dal jej klapsa, nigdy jej nie wystraszyl ,calej mojej rodznie jest glupio i przykro bo moj maz jest bardzo dobrym czlowiekiem, zawsze kupowal jej zabawki jak przyjezdzala,dziecko bardzo go lubilo jak i reszte czlonkow rodziny zobaczylo jedno zdjecie i koniec lubienia, teraz chowa glowe, nie chce nigdzie isc razem z mezem a tak jest pogodne i wesole jak go nie ma reakcja ta powstala po zobaczeniu jednego zdjecia na ktorym ma powazna mine

Gość moze mi pomozecie
mam nadzieje ze jej przejdzie bo to nie jest mile :(

Gość możliwe, że...
Mnie też nie było miło, rozumiem. Zwłaszcza, że byłam ulubioną ciocią starszych dzieci brata, a tu taki numer hehe

Gość manio ciekawskii =)
Dzieci są mądre i czują więcej niż dorośli. W twojego męża wstąpił demon :classic_cool:

Gość iufyiwy
to wez pokaz jej to zdjecie jeszcze raz i wytlumacz ze on sie wyglupia lub cos podobnego

Powiem tobie ze dzieci mają takie fazy na odseparowanie od siebie jakies wybranej osoby, i nie musi ktos sobie konkretnie zasluzyc ,poprostu potrafi tak byc ze dziecko w danym momencie w swoim dzieciecym łebku cos sobie tak poszyfladkuje i jakąs osobe na dystans ma Moja znajoma idenycznie maila z niemal 5 l.synem.Dziecko pojechalo z nimi na wakacje do babci i on od pierwszego dnia od babci uciekal,dystans calkowity, w ogole złowrogo nastwawiony, a wczesniej uwielbiał jezdzic do babci.Trwalo to jakies 2 tyg przebywajac z sobą to od babci uciekał jak najdalej.Tak mu cos naszlo, a pozniej przeszlo. Prosze nie doszukiwac sie jakiegos niewlasciwegozachowania jesli nie masz ku temu powodów bo dziecko nawet potrafi jednego rodzica odsunąć od siebie a drugiego adorowac,bywa tak To jest dzieciecy swiat nie wpelni zrozumialy,i tyle.Njalepiej nie zmuszac dziecka do usilnego kontaktu z twoim mezem, tylko z wlasnej woli jak mala zechce to podejdzie ale nic na sile

Gość manio ciekawskii =)
Po prostu demon wstąpił i ustąpił

Gość moze mi pomozecie
troche mnie pokrzepiliscie

Gość moze ktos dziecku nagadal?
jakas...tesciowa, dziecka ojciec, ze "przez tego pana mamusia i tatus nie sa razem. On wszystko zepsul. Przez niego mama mieszka tak daleko od Ciebie" itp?

Gość moze mi pomozecie
nie nie to dziecko mojej siostry, od 10 lat siostra mieszka w portugalii