Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama4miesieczniaka

Co robic,gdy maluch nie chce jesc obiadkow?

Polecane posty

Gość mama4miesieczniaka

Witajcie, Mam problem..Moj synek ma 4.5 miesiaca..od 2 tygodni podaje,a wlasciwie probuje mu podawac obiadki..Najpierw probowalam sama gotowac,ale pluje dalej jak widzi,to samo ze sloiczkami..za nic w swiecie nie chce tego jesc..Co robic?

Gość Dfgbjhb
Jejku daj mu trochę czasu..... Nie będzie wpierdzielal całej miski odrazu a komisja piersią czy mm?

Gość kikolec
podawaj do butli z mlekiem odrobine obiadku,niech sie najpierw do smaku przyzwyczai a jak nadal nie bedzie chcial jesc to szukaj innych smakow, moze jakis mu podpasuje

Gość yetichaaa
Poczwkqj i za jakis czas sprobuj znoqu

Gość Dfgbjhb
Tam miało być karmisz a nie komisja sorry

moja ma 8mc i dalej pluje :P a probowalam wszystkiego. ja podaje obiadek co 2 dni, zeby jej nie zniechecic. kilka lyzeczek. a czasami potrzeba sposobu. przyznam sie ze daje jej zabawke i w momencie kiedy mala chce ja wlozyc do buzi, wtedy wkraczam ja i szybko"pakuje" zupke w otwartą buzie... po takim obiedzie upaprane jestesmy obie :D

Gość mama4miesieczniaka
laluna-dobre karmie butelka od 3go miesiaca. nie licze,ze bedzie wpierniczal cala miske,ale pierwszy synek az sie rwal do nowych smakow,a ten pluje na odleglosc.. nie zmuszam go,daje pare lyzeczek i dalej mleko

Gość Zastanów się jeszcze
Na logikę . Skoro pluje , znaczy że mu nie smakuje bądź że paleta smaków jest zbyt bogada , intensywna. Tak małe niemowle ma dużo więcej kubków smakowych od dorosłego człowieka (z czasem zanikają do mniejszej ilosci) więc nie dziw się że malec może czegoś nie lubieć. Jedno dziecko drugiemu nierówne więc nie można porównywać. Tak naprawdę smak u dziecka (chęć na coś konkretnego) dojrzewa co jakiś czas więc jak nie teraz to za tydzień bądź dwa , poza tym twoje dziecko ma jeszcze czas i skoro póki co pluje to daj mu spokój i niech pije mleko (każdy pediatra ci to powie) chyba że dziekcu grozi anemia albo ma niedowagę albo też jest wczęśniakiem (wtedy wprowadza się nowe pokarmy już w 4 miesiącu zycia ). Zaobserwuj pracę jego języka podczas gdy podajesz łyżeczkę bo jeżeli wysuwa języczek w taki sam sposób jakby szykował się do ssania smoczka to znaczy że wogóle jeszcze nie jest dotowy na łyżke i nowe pokarmy!