Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce.odpoczac

zwolnienie od psychiatry.

Polecane posty

Gość chce.odpoczac

witam. od 9 lat pracuje w budzetowce. nie siedze za komputerem, ale pracuje w terenie. praca baaardzo stresujaca. mam 32 lata, wiecej siwych wlosow, rozstruj zoladka, nieprzespane noce. zaczalem sobie chodzic panstwowo do psychiatry i psychologa. bardzo mili ludzie, bardzo profesjonalni, potrafia doradzic fachowo. psychiatra zaproponowal mi bym wzial od niego zwolnienie na jakies 2 tygodnie. wyjechal sobie, odpoczal, nabral sil na reszte pracy. powiedzial mi, ze nie wpisuje kodu choroby na zwolnieniu, wiec nikt nie bedzie wiedzial co mi jest. mam wiec do was kilka pytan. czy jak se wezme ze 2 razy w roku po dwa tygodnie zwolnienia od psychiatry, zeby nabrac sil do pracy, i efektywniej pracowac, to czy mi nikt nic nie zrobi? nadmienie, ze nie pracuje u prywaciarza, ale jestem urzednikiem panstwowym. jakby sie przelozony lub koledzy pytali co mi jest, to co im moge odpowiedziec? na co mi dal psychiatra zwolnienie chorobowe, tak bym nie wkopal sam siebie. dziekuje wam panowie i panie za odpowiedzi.

Gość ktossssss11111111111111111111
jestes pracownikiem socjalnym??

Gość chce.odpoczac
komornikiem :(

Gość Marzenia się spełniają_*
myślę, że raz - to zależy od szefa, a dwa - zależy od tego, czy gdy będziesz na zwolnieniu jakieś sprawy się nie "zawalą" jeżeli to nie wpłynie na funkcjonowanie jednostki, w której pracujesz, to pewnie nie będzie się czepiał - tak samo jak w prywatnej firmie akurat no i jeszcze problem kontroli z zusu dochodzi - jak jesteś na zwolnieniu, to nie powinieneś być na plaży ;) a jak szef będzie się pytał, co Ci jest, to powiedz, zgodnie z prawdą, że masz stresującą pracę i dzięki leczeniu zachowujesz zdrowie psychiczne

Gość ghjgh
jeśli na zwolnieniu L4 będzie miał zaznaczone, że pacjent może chodzić a nie musi leżeć to może być nawet na księżycu a ZUS może takiego delikwenta cmoknąć w pipkę. Możesz kolegom powiedzieć, że np masz problemy z zasypianiem albo z nerwami tudzież możesz się głupio uśmiechnąć i zasugerować że na ten temat nie masz ochoty z nimi rozmawiać. Amen

Gość chce.odpoczac
juz znalazlem w wikipedii nawet moge podac kod choroby przelozonemu i kolegom z pracy kod F52 dysfunkcje sexualne a dokladnie kod F52.4 - przedwczesny wytrysk i co? zadna depresja, zadna nerwica, zadna schizofremia. nic. a przeciez nikt mnie nie zwolni za to ze mam przedwczesny wytrysk :P