Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alineczkaaaaa

Czy przepuszczanie mężczyzn w drzwiach to coś złego?

Polecane posty

Gość alineczkaaaaa

Jestem kobietą nie żadną tam wojującą feministką.Uważam, że skoro mamy równouprawnienie to powinniśmy wzajemnie wobec siebie zachowywać się kulturalnie. Niezależnie od płci. Zawsze jednak spotykam się z dużym zaskoczeniem i zdziwieniem ze strony mężczyzn kiedy chce ich przepuścić w dzwiach i ostatecznie zmuszają mnie do przejścia przodem. A wy co o tym sądzicie? Takie to dziwne, że kobieta też chce zachowywać się kulturalnie?

Gość aaarwena
a ja jestem feministka i jestem przeciwna przepuszczaniu mezczyzn w dzwiach. Co innego ideologia rownouprawnienia (ktora de facto jeszcze dlugo nie dojdzie do skutku w Polsce), a co innego dobre maniery w stosunku do kobiet 🖐️ ale to tylko moje zdanie ;)

Gość wheidfhw
jak jest staruszkiem. albo jak niesie coś ciężkiego. na jakiej zasadzie przepuszczanie w drzwiach przez kobietę jest "kulturalne"? przecież w naszej kulturze się utarło, że to facet przepuszcza. wytłumacz się

Gość -------------------------.----
alineczkaaaaa - a jak facet przechodzący przodem ma popatrzeć na twój tyłeczek?

Gość -------------------------.----
aaarwena - ty jesteś pasozytem, a nie feministka. Uważasz, że wszystko się tepym lachonom nalezy, ale nic w zamian. Feministkom mówimy spierdalajcie 🖐️

Gość alineczkaaaaa
Tylko dlaczego kobieta ma mieć takie przywileje? Tylko dlatego, że ma piersi? Bez sensu

Gość aaarwena
a dlaczego mezczyzni maja miec przywileje? tylko dlatego ze maja penisy? bez sensu 🖐️

Gość alineczkaaaaa
Do aaarwena: W sumie to prawda, więc może niech wchodzi pierwszy ten co jest bliżej drzwi i już. Przyznam, że mi jak jakiś obcy facet otwiera drzwi czuję się niezręcznie.