Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WięcejKulturyGłupcze

czy po 4 piwa dziennie-minimum-to już alkoholizm?

Polecane posty

Gość ja pier......
tak

Gość 312312321
buachacahcahcha :) dobre

Gość niekoniecznie,
są tacy, co nawet regularnie chlają wódkę przez wiele lat i nie są alkoholikami

Gość nie bardzo rozumiem
wydaje im się że nie są. Bo jeszcze nie przewracają się po alkoholu ani delirki nie mają. Jeśli robisz coś codziennie, to znaczy że wpadłeś w nałóg i to właśnie jest alkoholizm. Czy ci się to podoba czy nie :(

Gość 312312321
ja piję jedno dziennie, 4 to jest znacznie za dużo i nie chodzi tylko o alkoholizm ale o marskosc wątrpby tez, w ogóle pijąc co dzien jak sie ma predyspozycje to wpdaa się w alkoholizm

Gość ja pier......
jak codziennie pijesz piwo to jest ci potrzebna tak jak woda czy jedzenie,więc to już nałóg,nie ważne że nie chlejesz do nieprzytomności

Gość niekoniecznie,
"więc kiedy człowiek staje się alkoholikiem?" gdy traci kontrolę nad piciem i stopniowo zwiększa ilość spożywanego alkoholu, mechanizm powstawania uzależnienia nie jest do końca znany, jeden może ostro chlać i w każdej chwili przestać, a drugi już po kilku miesiącach niewielkiego picia zacznie się w nim pogrążać

Gość ja pier......
może ma nerwicę?jak przed snem pije bo nie zaśnie to najprawdopodobniej ma

Gość jakaś głupota totalna
pewnie, że jest alkoholikiem już, skoro zasnąć bez niego nie może. Czy narkomanem jest tylko ten, co dziennie zażywa 3 działki, czy jeszcze nie jest? Czy jak raz na tydzień zaćpa to jest czy nie jest. Czy staje się nim dopiero wtedy jak już siebie nie kontroluje? Pijesz codziennie, ćpasz codziennie, palisz codziennie - jesteś nałogowcem czyli alkoholikiem , ćpunem i nie wiem jak ten od fajek się fachowo nazywa :)

Gość niekoniecznie,
codzienne picie alkoholu nawet przez kilka, czy kilkanaście lat nie oznacza jeszcze alkoholizmu , bynajmniej oficjalnie

Gość oczywiscie,ze to alkoholizm
obowiazkowo 4 piwa dziennie, jesli nie wierzysz, spytaj w poradni AA.

a codziennie dawanie sobie w żyłę to narkomanizm czy nie? Może codzienne picie wydawać się wam normalka, bo dzisiejsze społeczeństwo pije na potęgę i może takim totalnym, zdegenerowanym poijakiem jeszcze nie jest, ale alkoholikiem na pewno!!!

Gość 312312321
w necie sa gotowe testy, czy pije się rozsądnie czy nie, wystarczy wypełnic

a może dla ciebie alkoholikiem jest wyłacznie ten, co przepija wszystko, leje żonę i dzieci i wynosi sprzęty domowe na alkohol popijając brzozówkę? To już ostatni etap tuż przed zejściem. To co robi teraz pijąc nawet 2 piwa CODZIENNIE to uzależnienie alkoholowe czyli alkoholizm

Gość ja piję 1 piwo 2 razy
w miesiącu.częsciej nie mam potrzeby. a autor pyta,czy 4 piwa dziennie to JUZ alkoholizm...

Gość mamusia synusiaaaaa
jesli masz takie dni ze nie pijesz nic, to nie jestes alkoholikiem a jesli codziennie musisz wypic bo jak sie zbliza weczor to Ci piwka brakuje to sie zastanow bo sie zblizasz do niebezpiecznej granicy :-(

Gość rgbhgyr
można być nawet weekendowym alkoholikiem kretyni :o

Gość niekoniecznie,
" a może dla ciebie alkoholikiem jest wyłacznie ten, co przepija wszystko, leje żonę i dzieci i wynosi sprzęty domowe na alkohol popijając brzozówkę" nawet ten co pije codziennie, bije zonę i dzieci nie koniecznie jest alkoholikiem, bynajmniej niektórzy tak twierdzą