Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabxcydw

porażenie prądem - jak się zachować gdy..

Polecane posty

Gość zabxcydw

czy ma ktoś doświadczenie z dzieckiem porażonym prądem, kiedy dziecko po około 8 godz od drobnego urazu (dotknął śrubką gniazdka i ma maleńkie poparzenie na palcu) skarży się na ból głowy i dostaje gorączki? poza radą, że mam iść do lekarza to ?

Gość inzynier serwisowy//zablok
Elektroliza krwi przebiga przy 220V > 10min. A raczej go tyle nie pieściło więc nie masz co jechać z dzieckiem do szpitala. Raczej po prostu się przestaraszył.

Gość zabxcydw
to były sekundy nie wiem 2-3sek, tuż po nic mu nie było, dopiero po czasie, być może to strach, sama nie wiem, bo nigdy mnie nie poraziło, nie oczekuję rad idź do lekarza, ale bardziej mi zależy na inf od mam, które miały taki przypadek czy to na sobie, czy na dziecku

Gość jejku pracuje w enegetyku
idz niech zbadaja dziecko koniecznie ekg i gospodarka elektrolitowa dawno powinnas byc na pogotowiu

Gość ja bylam taka zdolniacha
kiedys wsadzilam srubke w gniazdko i mnie solidnie trzepnelo (mialam wtedy ze 3 lata,a pamietam to do dzis).nic mi nie bylo. nie wiem jak u ciebie,ale u mnie jesli nawet tylko dojdzie do malego spiecia to zaraz korki wywala,wlasnie po to,by prad nie zdarzyl porzadnie kopnac

Gość ja bylam taka zdolniacha
zadzwon na pogotowie albo do szpitala i zapytaj co robic-lepiej dmuchac na zimne

Gość w sumie ja
Jest niedziela na pogotowiu tłumy a kobieta wie, że ma iść rano do lekarza. Pyta o jakąś tzw. pierwszą pomoc a dziecku nic szczegolnego nie jest. Niech sie wypowiedzą mamy, które miały podobną sytuacje.