Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinafeldberg

Jak pomóc mojej koleżance

Polecane posty

Gość karolinafeldberg

Witam, Z moją najlepsza przyjaciółką jest coraz gorzej, miewa wahania nastroju i ogólnie bywa czasem nieobecna myślami. Zaproponowałam jej pójście do psychologa, ale ona kategorycznie odmawia. Co robić? Jak ją do tego przekonać? Może macie jakiś inny pomysł? Naprawdę chciałabym jej pomóc.

Gość karolinafeldberg
Nikt nie odpisze?

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeedvc dc
najlepiej to daj jej spokój od razu odżyje :D :classic_cool:

Gość dffdfdsf
pogadaj z nia moze powie jaki ma problem

Gość dffdfdsf
Samuel grunt to sie pozbyc problemu nie ? :D

Gość djklocek
Moze jest chora psychicznie ? Moja byla dziewczyna była chora psychicznie , Miała obsesje na punkcie zdrad . I cały czas mowiła ze ja zdradzam non stop chodze na kurwy itd . Nie moglem odezwac sie do zadnej kobiety . Nawet jesli kobieta przeszła obok mnie ładna to była awantura . A najlepsza akcja była jak mi zrobila awanture bo sie patrzałem na babe w telewizji i mowiłem ze ładnie spiewa . I kazałem jej nie przeszkadzac Masakra . I tez nie chciala sie leczyc i twierdzila ze mna ze cos jest nie tak , ale gorzej jak miala zwidy :/

Gość karolinafeldberg
Próbowałam z nią porozmawiać, ale nie chce się otworzyć. Napisałam, że ma wahania nastroju i to skrajne. Chwilami jest wesoła i radosna by za chwile stała się przygnębiona i sfrustrowana

Gość djklocek
Raz jak miala zwidy czy tam faze to sie przyznała ze była chora miala goraczke i dlatego .... ale kazdy wie ze jest chora na glowe

Gość karolinafeldberg
No właśnie ona uważa, że psychologowie są jej do życia nie potrzebni, ba jest przekonana, że sami są nie do końca normalni...

Gość japierdolekurwamać
zapytaj ja wprost o co chodzi

Gość Okokryba
Karolina wiem ja Ci pomóc. Masz gg albo meila?

Gość dffdfdsf
djklocek ===> haha dojebałes z ta babka w telewizji :D ze niby zdradzasz ja telepatycznie przez tv ?

Gość dodam jeszcze
Karolina ile lat ma Twoja przyjaciolka? I kiedy sie zaczely te wachania nastrojow?

Gość djklocek
1000% autentyk . No nie to ze ja zdradzam ale interesuje sie inna kobieta i tak na nie patrze . I jak tylko zobaczę jaka ładna to juz sie w niej zakochuje i marszcze freda XD Najgorsze jest to ze dziewczyna jest mega sliczna , jak modelka z obrazków . Wszedzie gdzie z nia nie poszedłem to kazdemu kopara opadała . I do tego mega inteligetna dziewczyna . Ale no niestety kazda roza ma kolce :P ale pomimo tego najcudowniejsza dziewczyna na swiecie tylko ze chora na glowe i niechce sie leczyc bo twierdzi ze to ze mna cos jest nie tak , bo bym ruchał wszystko co sie rusza :P a mam 27 lat i ona była 4 kobieta z ktora spałem

Gość japierdolekurwamać
widocznie bardzo cię kochała,albo już mam taki charakter zaborczy

Gość japierdolekurwamać
* ma

Gość djklocek
nie poprostu jest chora psychicznie . Ludzie wiele rzeczy tłumacza a bo kocha a bo tamto a bo siamto a bo mam taki charakter . To nie charakter to chora psychiczna to sie leczy . Ludzie mysla ze to taki wstyd byc chorym psychicznym , ale to normalne mozna miec chore pluca , mozna miec chore nogi albo glowe .

Gość karolinafeldberg
Ma 24 lata a wahania nastroju utrzymują się od ok. 8 miesięcy. I gwoli wyjaśnienia znam ją już przeszło 18 lat i gdybym chciała się jej pozbyc, zrobiłabym to już dawno :/

Gość karolinafeldberg
djklocek jestem tego samego zdania, przecież osoby mające jakies zaburzenia mogą się leczyć z bardzo dobrym skutkiem

Gość karolinafeldberg
Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Gość Okokryba
Daj gg.

Gość karolinafeldberg
Nie korzystam z gg

Gość Okokryba
To emaila. Pomogę Twojej koleżance.

Gość dodam jeszcze
problemy w rodzinie? Nieszczesliwa milosc? Problemy w pracy? Uczelni? Zdrowotne ? Ciaza?Powodow moze byc wiele.Moze tez niestety ale z jej zdrowiem psychicznym jest cos nie tak? Moze nie zaczynaj od psychologa ale sprobuj z nia pogadac jeszcze raz? Powiedz, ze zauwazylas ze cos ja gryzie, ze jest nieobecna myslami, ze martwisz sie o nia. Ciezko tak na odleglosc doradzic

Gość karolinafeldberg
Wolę nie ujawniać swojego maila na forum publicum, przykro mi ale nie ufam ludziom, miałam kiedys sporo nie przyjemności. Rozmawiam z nia już wiele razy i nic jakby rzucić grochem o ścianę.

Gość Okokryba
W takim razie nie pomogę:(

Gość dodam jeszcze
A probowlas rozmawiac o niej z kims innym, kto ja dobrze zna, matka, ojciec rodzenstwo. Widze, ze sie o nia martwisz, ale musisz sobie tez zdac sprawe z tego, ze jesli ona nie zechce Twojej pomocy to Twoje wysilki nic nie dadza.