Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama 5miesiecznej cory

pomozecie kobiety bo juz wysiadam-skutki zastrzyku

Polecane posty

wzielam zastrzyk antykoncepcyjny dwa tygodnie temu w srode i od tej pry mam miesiaczke/krwawienie czasem plamienie nie wiem jak to nazwac,jutro zamierzam zadzwonic do gina ,ale do rzeczy czy te krwawienie da sie jakos powstrzymac czy to przez zastrzyk i smao musi sie unormowac?? w piatek przyjezdza moj maz ktorego nie widzialam 2 miesiace i bedzie tylko 2 tyg i te paskudne krwawienie popsuje nam nadrabianie zaleglosci :-( jestem zla i zalamna jakbym wiedziala ze bede krwawic to zostalibysmmy przy gumkach

Gość Bajka 1612
Hej, lepiej zapytaj ginekologa czy w takiej sytuacji ta antykoncepcja jest w ogole skuteczna? Chyba organizm sie buntuje. Taka metoda z powodu karmienia piersią?

nie karmie piersia cor ma juz 9 miesiecy,nie chcialam plastrow bo zle sie na nich czulam, o tabsach bym nie pamietala bo poprostu nie jestem systematyczna,gumki juz mi zbrzydly,wogole mialam zalozyc spirale i pojechalam w 2 dniu plamienia bo myslalam ze sie rozkreci okres i dupa szyjka byla zamknieta i jakos wogole ta spirala cos nie bardzo mi podpasowala krece hula hopem i balabym sie ze sie wysunie itd no i ten zastrzyk wydal sie strzakem w 10 ale jakbym wiedziala ze bede tyle czasu krwawic to w zyciu bym sie nie zdecydowala wogole po ciazy cos mi sie cykle mieszaja raz mam 28 dniowy nastepnym razem 36 wszystko sie popierniczylo ginekolog sie zasmial ze organizm chce ciazy,ale ja jeszcze nie chce

Gość Bajka 1612
Kobiety to maja przekichane!!! Ja po połogu wróciłam do tabletek antykonc.; jak tylko ich nie biore, to zaraz mam cystę na jajniku....

bajka ja tez mialam przeboje cala ciaza zagrozona od 11 tyg lezalam plackiem bo najpierw krwawienie, potem skurcze porodowe w 17 tygg,potem jeszcze trafilam kilka razy do szpitala z skurczami itd no i w koncu udalo sie donosilam a raczej dolezalam i zrobili mi cc blizna swietnie sie zagoila po 6 tyg chcialam isc do lekarza a tu niespodzianka odrazu okres,pomyslalam ze przeczekam i pojde na kontrol i co kolejna niespodzianka okres trwal juz sobie 18 dni wiec poszlam z tym okresem do gin i co polip ,tak mi sie wydawalo ze cos bedzzie nie tak bo mialam mocne skurcze jak przy tych porodowych,bralam 3 miesiace tabletki duphaston i sie wchlonal dziad jeden zgadzam sie kobiety maja przekichane,ale juz dogadalismy sie z mezem ze gdy bede miala 35 lat i juz nie ebdziemy chcieli miec dzieci to maz podda sie wazektomi

Gość sianoosianoo
nmoze implancik ??

Gość Bajka 1612
a co to ten polip? gdzie sie usadowił?

Gość Bajka 1612
spirala nie daje gwarancji, ze kobieta nie zajdzie w ciążę; poza tym to ciągły stan zapalny....

w macicy, Polipy macicy są uszypułowanymi strukturami rozwijającymi się z nabłonka wyścielającego jamę lub kanał szyjki macicy. Najczęściej pojawiają się między 30 a 50 rokiem życia, a w okresie post - menopauzy stają się bardzo rzadkie. to tyle teorii,ja mialam pecha bo zaliczylam sie do grona niewielu kobiet ktore odczuwaly silne skurcze

Gość Bajka 1612
do miłego, dobranoc

Gość Nie uprzedziła Cię lekarka,
że takie mogą być skutki uboczne zastrzyku antykoncepcyjnego? Wiele kobiet ma po nich nieustanne plamienia:O

ja mialam ten zastrzyk od lutego nie mam okresu a mialam zawsze jak w zegarku tylko plamilam rowne 3 miesiace co 2-3 dni po kilka dni plamien 1-2 dni przerwa i znow a teraz od maja nawet plamien nie mam nic jestem tak napompowana obrzmiala ten zastrzyk to najgorsze swinstwo

nic nie daja na to na plamienie wiem ze w pl przy silnym krwotoku, lekarze daja leki przeciw krwotokowi...Niestety to sa tzw skutki uboczne zastrzyku jeden z wielu bo ja mialam sporo....

patinka to mnie pocieszylas, moge zapytac czy przy tych plamieniach wspolzyjesz?? bo ja nie wiem co zrobic maz przyjezdza a ja juz co prawda plami aby ciutke i to na brazowo ale jednak no zalamana jestem zadnych innych skutkow ubocznych nie mam ,czuje sie dobrze i nic zlego sie nie dzieje

szukam kobiet ktore wziely taki zastrzyk,jak dlugo trwalo plamienie u mnie dzis mija bite 2 tyg w sumie wczoraj juz nie plamilam a dzisiaj niespodzianka znow na brazowo ,nie czerowno czyli jakby sie wyciszalo,prosze wypowiedzcie sie no i jak ze wspolzyciem przy niewielkim plamieniu? nie poszlam do gina i nie dzwonilam bo wszystkie mi napisalyscie ze krwawienia sie nie powstrzyma

Gość No takie skutki
zastrzyku. Dlatego ja sie na niego nie potrafie zdecydowac. A skutki uboczne mozesz miec tak dlugo jak zastrzyk bedzie dzialal. Niestety, ale on jest w organizmie i nie da sie go usunac. Tabletki moglabyc odstawic, implant wyciagnac, plastry odkleic, a na zastrzyk nie ma rady. Co do wspolrycia podczas plamienia, to pamietam jak moja ginka byla zdziwiona jak powiedzialam, ze nie ma u nas sexu podczas okresu, bo wg niej wtedy jest tam super nawilzenie :) Tylko moja psychika nie dalaby z tym rady ;) Ale jak Wam nie przeszkadza to spoko