Gość ASKAzOlkusza Napisano Sierpień 6, 2012 Witam. Mam do zrzucenia kilka kg. Pierwszym krokiem był ruch i ograniczenie kaloryczne. Teraz zastanawiam się nad gotowaniem na parze. Że jest zdrowsze, to wyczytałam, ale jak to jest z kaloriami? Czy kurczak na parze ma mniej kalorii niż upieczony w piekarniku?? W sumie jedzenie przygotowywane na parze nie jest takie złe, ale jak pieczony kurczak ma tyle samo kalorii co ten na parze, to zdecydowanie wolę pieczonego ;) Proszę o opinie na temat gotowania na parze, czy to mi pomoże w zrzuceniu kilogramów, czy obiad na parze (ziemniaczki, kurczak i brokuły) jest mniej kaloryczny, niż jakbym kurczaka zrobiła w piekarniku, a brokuły i ziemniaki ugotowała? Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach