Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Erawen

Rodzice chcę wyrzucić mnie z domu.

Polecane posty

Gość Erawen

Mam 17 lat i rodzice chcą wyrzucić mnie z domu, dlatego że od kilku lat nadużywają alkoholu i w końcu zainteresowały się tym odpowiednie instytucje. Rodzice twierdzą, że to moja wina i chcą wyrzucić mnie z domu. Problem jest w tym, że dopóki nie skończę 18 lat rodzice mogą zrobić ze mną wszystko a Polskie prawo na to pozwala. Nawet jak wyrzucą mnie z domu to zaraz będę musiała do niego wracać bo taki będzie życzenie starych. ;/ Totalnie nie wiem, co robić... Nikt nie wie jak mi pomóc. ;/

Gość panmarek
a z kąd klikasz ? Możesz zamieszkać u mnie ;)

Gość Erawen
Klikam z Pomorskiego. W razie czego, to mam dokąd pójść, ale chodzi tu o to, że starzy zaraz będą chcieli, żebym wróciła do domu. A w domu będzie czekała mnie jeszcze większa awantura! ;/

T chcesz z nimi mieszkać czy nie? Nie masz jakiś dziadków, cioci, wujka, którzy by Cię przygarnęli? Takich rodziców można pozbawić praw rodzicielskich, ale do 18. powinnaś być pod czyjąś opieką.

Gość Erawen
zapachowa- mam dokąd pójść, ale problem tkwi w Polskim prawie. Konsultowałam się w tek sprawie z policją, kuratorem, pedagogiem, Opieką Społeczną. Wszyscy mówią jednogłośnie, że muszę zostać w domu, bo nawet gdy mnie wyrzucą to zaraz mogą zadzwonić na policje i powiedzieć, że ktoś mnie przetrzymuje i chcą mnie odzyskać z powrotem ... Słyszałam też, że pozbawienie praw rodzicielskich wymaga wielu dowodów i mnóstwo czasu...