Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Jak rozmawiać z mamą na temat antykoncepcji?

Polecane posty

moja mama jest farmaceutką. sama mnie urodziła gdy miała 31lat. kiedy córka znajomej urodziła kiedy miała 22lata to moja mama mówiła że to za wcześnie i żebym ja takiego czegoś jej nie zrobiła. ja mam 17lat i chciałabym sie przespać z chłopakiem. oczywiście myślę o antykoncepcji ale jakbym poszła do ginekologa po recepte to wszystko powie mojej mamie (moja mama nie wie nic na temat że sie chce z kimś przespać). troche sie boje że jak powiem o tym mojej mamie i w ogóle rodzicom to zabronią mi sie spotykać z Pawłem (mój chłopak). co mam zrobić? prosze o mądre odpowiedzi gdyż

Zawsze możesz poczekać do 18 z sexem, albo użyć prezerwatywy + globulek + dni niepłodne i odpuścić na razie tabletki. Jeżeli jednak jesteś zdecydowana na tabsy, to kurcze... Powiedz mamie, że jesteś prawie dorosła, kochasz tego chłopaka, traktujecie swój zwiazek poważnie, wiesz skąd się biorą dzieci i nie chcesz sprowadzić żadnego obecnie na ten świat- dlatego chcesz zaopatrzyć sie w tabletki antykoncepcyjne, ktore są najpewniejsza metodą zapobiegania ciąży. Nie wiem jakie macie stosunki z mamą, więc moge radzic tylko na podstawie własnych odczuć, rozumiesz. :)

"kiedy córka znajomej urodziła kiedy miała 22lata to moja mama mówiła że to za wcześnie i żebym ja takiego czegoś jej nie zrobiła. " No to właśnie nie chcesz zrobić. I to ma być argument. To, że Twoja mama urodziła Cię w wieku 31 lat to nie znaczy, że do tego czasu była dziewicą.