Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratatka267

slub koscielny tak czy nie??

Polecane posty

Gość Ratatka267

jestesmy razem ponad 2 lata,znamy sie 3 lata...rozmawialismy o przywszlosci wiele razy. Obojejestesmy osobami wierzacymi ale nie praktykujacymi...dla mnie slubu mogłoby nie byc ale on chce go jak najbardziej...no i problem jest taki ze ja nie chce slubu koscielnego a on bardzo o nim marzy...hmm czy koscielny rzeczywiscie tyle znaczy i jest tak wazny??

Gość Palomaaa
Ważne jest przecież też to, czego Ty chcesz

Gość Juzia ze spychowa
czy jesli wam nie zalezy na zawarciu zwiazku a waszemu partnerowi tak to piwninniscie sie zgodzic zeby sprawic mu przyjemnosc skoro wam jest "wszytsko jedno" ?

Gość głupi tematdsds
nie ma wierzących ale niepraktykujących. wiara polega na praktykowaniu, więc jeśli tego nie robicie to oboje jesteście niewierzący i nie wiem po co wam szopka w kościele skoro nie rozumiecie oboje najwyraźniej po co jest slub kościelny - na pewno nie po to ze fajnie iśc w białej sukni i mieć zdjęcia z koscioła. jesli twojemu narzeczonemu zalezy jednak na zachowaniu pozorów, a ty jestes zadeklarowana jako niewierząca - to mozesz być jedynie świadkiem ślubu. osoba niewierząca nie moze przyjąć sakramentu, więc dla twojego narzeczonego zostanie udzielony sakrament ślubu, a ty jako niewierząca będziesz jedynie świadkiem . z okbu niczym sie to ne rózni oprócz tego ze oczywiście komunii swiętej nie dostajesz ani nie klękasz i nie modlisz się. ....na zdjęciach nie będzie widac........