Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoc dzieciom

Drogie Mamy mam mam prośbę

Polecane posty

Gość pomoc dzieciom

Chcę pomóc pewnej rodzinie, a właściwie dzieciom i pomyslałam, że zrobie im "wyprawkę" do szkoły. Sęk w tym, że niewiem co teraz jest potrzebne w szkole. Są to chłopcy w wieku 10 lat - 8 i 6, albo 7. Kupiłam 2 op plasteliny, 3x kredki i ołówki długopisy gumki do mazania bloki rysunkowe papiery kolorowe plakatówki po 12 szt piórnik Myśle też o plecakach, a najlepiej jakby to był jakis tani sklep internetowy, bo nie mam czasu za bardzo biegac po sklepach, a do najbogatszych nie należę. Będę wdzięczna za pomoc.

Gość 43v
Jesteś wspaniałą osobą :) Szukaj plecaków na allegro :)

Gość hmmm............
Moj syn używał też bloki kolorowy, kleje różne, kredki świecowe. Skąd jestes, moze mogłabym tez jakoś pomóc, mam masę książek a także ubrań na dzieci w tym wieku

Gość pomoc dzieciom
Dziękuję, ale do allegro nie mam jakoś przekonania, bo się naciełam dwa razy. Tylko może któraś z Mam mi doradzi co jeszcze potrzebne ?

Gość pomoc dzieciom
z podkarpacia

Gość hmmm............
może t-shirty na wf, kosztują po 8 zł a np w szkole u mojego syna były wymagane białe...worki na wf...nie wiem co jeszcze

Gość pomoc dzieciom
a zeszyty jakie ? tzn do której klasy jakie. Najstarszy idzie do czwartej , średni do drugiej

Gość pomoc dzieciom
a te bloki to do której klasy, bo akurat takie widziałam, ale nie brałam.

Gość porozmawiaj z synem
Buty na zmianę, zeszyty, okladki na ksiażki i zeszyty, linijki, ekierki jakieś notesiki, karteczki smaoprzylepne

Gość mama dwóch dziewczynek
do szkoły zwykle nauczyciele zbierają wyprawkę i podają co będzie potrzebne jeszcze w roku szkolnym, ewentulanie wisi ogłoszenie na szkole i na stronie www szkoły/w większych miastach tak jest. Jeżeli jest to biedna rodzina to wyprawki do szkoły można pozyskać z mops-u, łącznie z podręcznikami. A co konkretnie trzeba do klas I-III - blok rysunkowy biały i kolor, techniczny biały i kolor, wycinanki, kredki bambino, pastele olejne, plastelina, farby plakatowe, pędzelki, bibuła karbowana. Plecak, piórnik, worek na kapcie+kapcie, do piórnika ołówki, starszemu też długopis, może jakieś mazaki, klej, gumka, linijka, temperówka. zeszyty w 2-linie i kratkę 16-kartkowe, straszemu też w 1 linię. Dużo tanich dość a dobrych artykułów jest w biedronce i w auchan teraz.

Gość porozmawiaj z synem
zeszyty to kup w kratkę najlepiej bo to najbezpieczniej. Kup takie grubsze 60 kartkowe z 5 i kilka 32 kartkowych.

Gość dobrze ze sa tacy ludzie...
kup jakiś komplet linijek ,zeszyty na pewno w kratkę i linie

Gość Monica.
Swietny masz gest... ja przez neta jednak nie kupuje wiec Ci nie pomoge....

Gość mama dwóch dziewczynek
zeszytów dużo nie kupuj - kup w 2-linie kilka /młodszym/ i kilka w kratkę 16-kartkowych i nakwyżej 32 kartowych kilka w kratkę starszemu i 1-2 w 1 linię starszemu. A bloki A4.

Gość pomoc dzieciom
Dziekuję:) zapomniałam, że temperówki też kupiłam. Muszę narazie czyms innym sie zająć, później poczytam.

kup fajne zeszyty - wtedy chętnie będą z nich korzystać. Zeszytów nie trzeba dużo, więc można zainwetować w coś fajnego.