Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga1616

Alkohol a rodzice

Polecane posty

Gość Kinga1616

Witajcie Byłam 3 dni temu na małej imprezce i trochę przesadziłam z alkoholem. Mam 16 lat. To w zasadzie mój pierwszy raz z alkoholem. Nawet nie maskowałam się, że piłam np. gumą do żucia aby nie wyczuli nic w oddechu ponieważ widać było po mnie, że wypiłam i wiedziałam, że i tak wpadnę... Oczywiście awantura + szlabany były ale najgorsze jest to, że już 2 dni rodzice odzywają się do mnie w tonie oficjalnym i kiedy muszą. Próbowałam ratować sytuację tłumacząc, że to moja pierwsza wpadka i że to był błąd ale to nic nie daje. Proszę o jakieś rady jak ich udobruchać.

Gość marcelina :::::
Da rodzicom troszkę czasu , na pewno im przejdzie> Rodzice tak maja ,że wszystko wybaczą swojemu dziecku.

Gość Kinga1616
Wiem, że to moja wina i mój błąd, a chcę ich udobruchać bo ogólnie zawsze mieliśmy bardzo dobre relacje a teraz trochę mnie to irytuje.

To im to powiedz ,że żałujesz i pewnie nie prędko znowu sięgniesz po alkohol.

Gość Kinga1616
Już mówiłam i zero reakcji, dalej zachowują się tak samo :/

Gość Kinga1616
Chyba faktycznie muszę czekać aż im przejdzie :/ oby jak najszybciej. Teraz sobie tak pomyślałam, że może to forma kary to ich zachowanie.

Rodzicom na pewno jest przykro:( Ja też nieraz tak traktuję swojego syna...wiem ,że to największa kara dla niego. Daj rodzicom trochę czasu :)i przeproś oczywiście.

Gość Kinga1616
Przeprosiłam, teraz myślę, że jak już mi się przytrafiło to mogłam choć podjąć próbę zamaskowania tego może by się nie wydało, ale mniejsza teraz już nic nie zmienię.

I tak jesteś fajna dziewczyna,jest Ci przykro ,żałujesz ,a to rzadkość wśród dzisiejszej młodzieży.

Gość Kinga1616
Chyba nie do końca jestem taka idealna. Żałuję, że tak się skończyło i, że za dużo wypiłam ale chyba nie żałuję, że ogólnie piłam. I chyba bardziej żałuję przez to irytujące zachowanie rodziców niż sama z siebie.