Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozsadna kobietja

mam 20 mat i chce bobaska

Polecane posty

Gość rozsadna kobietja

Witam drogie panie mam 20 lat mieszkam za granica. Pracuje w dosc duzej firmie jako ksiegowa. jestem ze swoim partnerem rok i rok mieszkamy ze soba i jestesmy szczesliwa para. moj partner jest ochroniarzem i jest o 2 lata starszy ode mnie. aktualnie wynajmujemy pokoj lecz za 2/3 miesiace wyprowadzamy sie na wlasna reke do mieszkania. bardzo pragne bobaska moj partner tez by sie cieszyl. staramy sie ... ale boje sie .. boje sie moich rodzicow bardziej taty wiadomo mama zawsze pomoze i zrozumie ale tata :( boje sie jego reakcji. mimo tego ze sama sie juz od pewnego czasu sama utrzymuje skonczylam szkole i mam dobra prace on nadal sadzi ze jestm za mloda powinnams sie jeszcze uczyc. robie w tym momecie prawko. Moja siostra zaszla w ciaze jak miala 21 lat ale ona jest bogata pani magister teraz konczy drugie studia i zaakceptowali to a mnie tata nie zaakceptuje bo kiedys zazartowalam ze jestem w ciazy .. chcialam zobaczyc ich reakcje i co dostalam takie zjeby ( przepraszam za slownictwo ) ale tobedzie najsilniejsze okreslenie ze mi sie zyc odechcialo. prosze o pomoc co mam zrobic jestem gotowy by byc mama jestem gotowa na to zeby dbac i pielegnowac o swojego male skarba ... jak mam porozmawiac z nimi z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam

Gość muffins_
bobaska...o ja pierdole:O moze lale sobie ku odmożdzona wariatko na poziomie gimnazjum:O

Gość od września zacznie się szkoła
To skończą się głupie tematy :O a jaką to panią magister można być w wieku 21lat? I w jakiej firmie zatrudniają księgowe z wykształceniem średnim? Skoro za granicą niejedn magister zmywa gary,a Ty bez studiów i w księgowości?

Gość rozsadna kobietja
bobaska brzmi normalnie tak samo nazwac dzidzie. nie mialas sie czego czepic to tego sie czepiasz lapiesz mnie za slowka ... widocznie na poziomie gimnazjum jestes ty jezeli takie male slowka ciebie drocza ... po za tym nie prosilam o krytyke i bez sesowne komentarze tylko o rade od dziewczyn / kobiet ktore to przeszly a ty chyba tego nie przeszlas plus nie masz nic madrego do powiedzenia i krytykujesz ale podziewalam sie takich ludzi jak ty ... DLA Twojego spokoju napisze ze staramy sie o Dzidzie ...Dziecko.. nie wiem ja zdromniale mowie na dziecko moj kochany bobasek wkoncu ta nazwa podchodzi od dzidzi - dziecka :) hmmm... wiesz co Ta WARIATKA ciebie pozdrawia i ceni za szczerosc .. w koncu jest wolnosc slowa tak :)

Zacznie sie szkola To skończą się głupie tematy oby:-D Teraz wakacje to durne tematy sie pojawiaja jak grzyby po deszczu

Gość strawberry:):)
jestes księgowa?buahhaha,księgowa w wieku 20 lat? jasne:D

Gość rozsadna kobietja
droga '' Od wrzesnia zacznie sie szkola'' ... prosze czytaj ze zrozumieniem ja tylko powiedzialam ze zaszla w cize w wieku 21 lat w tym momecie ma 25 lat i jest pania magister. W moim przypadku skonczylam ksiegowsc w collage'u i mam dyplom dlatego mnie zatrudnili. Za granica jest zycie troszke latwiejsze niz w Polsce. mieszkam w angli 8 lat wiec skonczylam i gimnazjum i collage :).... ale dlaczego wy wyszukujecie takich rzeczy jak bobasek jaka kto szkole ukonczyl ja prosze o inna porade a nie o wyszukiwanie jakis drobiazgow. pozdrawiam

Gość rozsadna kobietja
ahh rozumiem wypowiadaja sie ludzie zazdrosni nic nowego :/ tak ksiegowa w wieku 20 lat wielki szok prace podjelam 6 miesiecy temu drogie panie .... i nie uwazam ze to glupi temat kazdy sie moze kogos poradzic myslalam ze tym portalu wypowiadaja sie ludzie kakretni a nie ograniczeni BRAWA DLA WAS PAN :)

autorko, jesli Ty juz wszytsko masz- pfrace, kase, faceta , mieszkanie a o Twoje ciąży ma decydowac tata ??? to nie jestes gotowa na tego "bobaska".

Gość rozsadna kobietja
hehehe nie chodzi o to ze jestem Bog wie jak bogata nie powiedzialam tego wy zdaliscie wogole egzaminy za czytanie ze zrozumieniem to jestem w szoku ! powiedzialam ze mam dosc dobrze platna prace ja bogata nie jestem ! !!! i o mojej ciazy nie decyduje tata babcia dziadek czy ciotka .... chodzi o sam szacunek do rodzicow.. ja juz decyzje podjelam i tak chce BOBASKA tylko prosze o rade jak moge zaczac rozmowe z nimi i pytam panie ktore to przeszly ktore tak samo jak JA przechodzily ten sam stres.

Gość Justyna22.
Mówisz, że masz 20 lat i rok ze swoim partnerem jesteś... Ok, masz stabilizację finansową, to dobrze i oby tak dalej. Ale z dzieckiem ja na Twoim miejscu jeszcze bym parę lat się wstrzymała. Korzystaj jeszcze z życia bo młodziutka jesteś a co się odwlecze to nie uciecze... Widzisz ja mam 22 lata i właśnie jestem w 8 tygodniu ciąży. Z finansami jest nieźle, mimo to właśnie jestem z ojcem na wojennej ścieżce... Bo i mój partner mu się nie podoba i to, że jego zdaniem za szybko zaszłam w ciążę. Dobrze Ci radzę, poczekaj jeszcze trochę z tą decyzją. Pozdrawiam

Autorko- mie sie nie rozchodzi o to czy jestes bogata ale jesli pragniesz dziecka i myslisz o swoim tacie, to naprawde za wczesnie dla Ciebie. Z szacunku dla rodzicow boisz sie zajsc w ciąze ? Sama pomysl

Gość od września zacznie się szkoła
No to masz pecha kochana bo ja od 11 rż w UK mieszkam...:) i owszem collage konczy się w wieku 19 lat,ale to tylko 3 letnia szkoła,przygotowująca do studiów. I o ile nie kończyłaś go na zasadzie stypendystki bankowej lub korporacyjnej i teraz nie robisz 1 poziomu studiów to kłamiesz :O to czemu do siostry nie mieli pretensji? Ciąża nie trwa 4 lata. Skoro zaszła w ciążę w wieku 21,a studia skoczyła w wieku 25lat? Czyli jak dziecko urodziła to nie miała żadnego wykształcenia. Przestań dzidzia cudować i idź spać,bo tatuś da szlaban na komputer.

cytuję cię "...prosze o pomoc co mam zrobic jestem gotowy by byc mama jestem gotowa..." GOTOWY...GOTOWA (???) ale ściema...dobrze się bawisz???

po pierwsze nie każdy musi mieć mgr przed nazwiskiem. Po drugie taty się boisz , jestes na tyle dorosła żeby być matką a boisz się ojca jak małe dziecko? O zgodę żeby mieszkać i sypiać z facetem się pytałaś? Po trzecie, super, że jesteś mniej więcej ustawiona. Ale moim zdaniem, natura powinna zaprogramować kobiety tak, aby mogły rodzić dopiero od 25 roku życia. Dopiero co niedawno poszłaś na swoje, coś zaczełaś konkretnego. Daj sobie czas aby jeszcze zrobić cos dla siebie i tylko ze swoim chłopakiem. P.S urodziłam w wieku 23 lat, kocham swoje dziecko nad życie i nie żałuje , że ją mam ale czuję że było by lepiej jakby urodziła się te pare lat pózniej.

Gość rozsadna kobietja
Justyna ... Bardzo dziekuje za odpowiedz w koncu kakretna osoba sie odezwala ... gratuluje zajscia w ciaze .. i dziekuje za rade rowniez pozdrawiam

Gość rozsadna kobietja
kasza 23 owszem zgadzam sie z toba jak najbardziej takze jestem tego zdania ze nie kazdy musi byc pani lub pan magister zeby rodzic lub miec dzieci. gratuluje dzieciaczka :) dziekuje Tobie za rade. Nie nie pytalam sie czy moge sypiac ze swoim facetem to jest moja osobista sprawa tak o zgode sie pytalam czy moge zamieszkac w koncu mialam nie cale 19 lat i jeszcze z nimi mieszkalam wyprowadzali sie 300 km ode mnie mysle ze jeszcze wtedy mieli jakies uprawnienia do tego aby chociaz pokazac mi swoj punkt widzenia . NIE rozumiecie mnie do konca jedyne czego sie boje to tego ze moj tato zerwie ze mna kontakt taki juz niestety jest zawsze bylam jego oczkiem w glowie jako dziecko bylo to fajne teraz jest natretne i mi przeszkadza rozmawialm z nim na ten temat samodzielnosci ale on ma zawsze racje ... super jezeli kazda z was co sie na tym forum przy moim temacie wypowiedziala co boisz sie tatusia co taka duza dziewczynka niby gotowa na dziecko a boi sie wlasnego taty ... Tak boje sie zerwac z nim kontakt bo chcialabym aby moje dziecko rowniez utrzymywalo kontakt z dzaidkami z mojej strony rodziny i kazda z was ktora mnie kryrykowa to tylko wyszla na osobe bardzo ograniczona poniewaz nawet tego nie potrafila zrozumiec ze nie chodzi o to ze tata mi powie nie nie mozesz miec dziecka i ja powiem dobrze tatusiu chodzi mi o ten kontakt ... tak czy inaczej Dziekuje Tobie Justynka I kasza 23 za rade i za madra wypowiedz... jedyne spojrzalyscie na sprawe inaczej i potrafilysnie odp na moje pytanie a nie czepiac sie o glupie szczegoly .. cieplo pozdrawiam i zycze szczescia wszystkim pania :)

Gość rozsadna kobietja
sorry gum balonowa przejezycfzylam sie idealae chodzacy ktory pewnie w pisowni nigdy sie nie pomyslil /a GOTOWA !!!!!!!!!!!

Gość rozsadna kobietja
zreszta co ja sie wam tlumacze takim ograniczonym pustym dziewczynom .... a ty '' we wrzesniu zaczyna sie szkola'' czy jakos tak jezeli mieszkasz w angli to albo jestes pusta nastolatka ktora sie jeszcze uczy wlasnie w gimnazjum albo RYJESZ JA WOL I TYLKO NAZEKASZ ZAMIAST SIE UCZYC JEZYKA ... TYLKO 2 OSOBY Z TEJ CALEJ BANDY ZNALAZLY SIE BYC PORZADNE I POTRAFILY ODP NA PYTANIE ... reszta was co uczy sie w PL to podziwiam debilizmu i nie wiem jak zdalyscie egzaminy jak wy nawet czytac ze zrozumieniem nie umiecie TAK JESTEM KSIEGOWA W FIRMIE DST SYSTEMS W DAGENHAM W ESSEX W UK MOGE PODAC CALY ADRES JEZELI NIE WIERZYCIE ! ZDALAM EGZAMIN Z ACCOUNT AND ADMINISTRATION BTEC FIRST DIPLOMA I NATIONAL DIPLOMA :) NIE UWAZAM SIE ZA ANGILKE A NI ZA JAKIEGOS OBCOKRAJOWCA BO MOJE PANSTWO TO POLSKA ALE WSTYD MI ZA NIEKTORYCH POLAKOW ZE JESTESCIE DO TAKIEGO STOPNIA OGRANICZENI TAK ZAWISTNI JAK SIE KOMUS LEPIEJ UKLADA TACY ZAZDROSNI I TAKIE NIEDOWAIRKI JESTESCIE JEDYNY POWOD DLA KTOREGO MAGISTER W ANGLI MYJE GARY BO NIE ZNA JEZYKA !!!!!!!!!!!

Gość julllaa019
Ja mam lat 19 i też już chciałabym mieć dziecko. Tylko nie myślicie że troszkę za wcześnie?

Gość do rozsądnej nierozsądnej
Nie nadajesz się jeszcze na mamę-ewidentnie myślisz jeszcze bardzo dziecinnymi kategoriami i na dodatek nie umiesz panować nad emocjami. A co jak Twoja dzidzia będzie miała kolki i całą noc będzie się darła w niebo głosy? Rzucisz o ścianę,bo się zdenerwujesz? Odczekaj jeszcze trochę, uregulujcie swoje życie. Pracujesz w księgowości od pół roku (bo wybacz ale do bycia samodzielną księgową uprawnien nie posiadasz),więc po tych 6 miesiącach to nie masz jeszcze żadnego doświadczenia zawodowego. Popracuj choć ze 2lata, idź na studia i dopiero wtedy możesz myśleć o dziecku. Sądzę że Twój tata miał większe zaufanie do siostry bo mimo iż wcześnie urodziła to była bardziej dojrzała emocjonalnie. A ojciec chyba najlepiej zna swoje dziecko i skoro ma takie zastrzeżenia to coś w tym jest. Jak go przekonać? Weźcie ślub, kupcie mieszkanie-bo domyślam się że to wynajmujecie? Zacznij studia i dopiero jak już będziesz kończyć edukację to pomyśl o dziecku. Bo teraz to taki kaprys małej dziewczynki.

Gość czy wam już wszystkim sie
w głowach poprzewracało? Żeby mieć dziecko trzeba koniecznie mieć studia i własne mieszkanie? Tylu ludzi po średniej szkole ma świetną pracę a ilu ludzi jest bezrobotnych po studiach... Poza tym kogo stać teraz na kupno mieszkania za gotówkę? Nie każdy ma rodziców, którzy kupują dzieciom mieszkania czy babcie które w spadku przepisują. Pewnie większość tych co pisze o kupnie mieszkania mają mieszkania na kredyt, które tak naprawde nie są wasze dopóki ich nie spłacicie :o No ale wielce niezależni bo mieszkanie na kredyt mają :o Znam wiele rodzin, którzy wynajmują mieszkanie i mają się dobrze, biedy nie klepią i są szczęśliwi. A tu wszyscy na kafeterii dostali mieszkania od rodziców lub na kredyt i teraz wielce mądrzy wypisuja pierdoły..

Gość oooooooookkkkkk
Mieszkanie to 5-7 lat dorabiania się, ale Wam się nie chcę. 2 tysiące na dwoje odkładać x 12 =24x7=168 tysięcy i własne mieszkanie, ale lepiej rozkładać nogi i mówić, że na mieszkanie nie stać:D:D

Gość oooooooookkkkkk
Tylko dzieci Wam w głowie, a robić nie ma komu:D

za 168 tysięcy to możesz klitkę kupić a nie mieszkanie :o Pewnie sama mieszkasz w 35m klitce z dwojka dzieci, mezem i ciśniecie się w jednym pokoiku :o

Gość oooooooookkkkkk
Na 36 m2 to można mieć jedno dziecko. Względnie dwoje i łóżko piętrowe. Jako max. maxów:D Lepsze klitka własna niż NIC:D Zarób na klitkę, a potem podskakuj:D

Gość oooooooookkkkkk
Co za obłuda:D Najpierw się rzuca, że ludzie powariowali, żeby mieć własne mieszkania, a potem 36m2 to mało:D Hipokryzja ładna:D

Gość oooooooookkkkkk
A jak Ci nie pasuję to możesz kupić za 300 tysięcy:D Ja to dałem jako absolutne minimum:D:D

Gość do rozsądnej nierozsądnej
Ja mam mieszkanie 50 metrów kwadratowych, kupione za 210 000zł. 160 000zł gotówka,reszta kredyt na 10lat. Zostały 4 lata spłacania. Nic nie dostaliśmy po rodzicach ani dziadkach,bo i jedni i drudzy żyją. Co do dziadków-to tak w połowie żyją-ja mam obie babcie,a maz ma 2 dziadków :) i to my im pomagamy bo z 2 emerytur to jeszcze jakoś idzie,ale z jednej ciężko się utrzymać.

w 36m sama nie chciałabym mieszkać a co dopiero z mężem i dzieckiem do tego :o Akurat mieszkam w domu - swoim i sam salon mam 30m, nie wyobrażam sobie mieszkać w takiej klitce :o moja wypowiedź dotyczyła tego, że nie każdego stać na kredyt to raz, dwa że nie każdy jest taki głupi żeby pakować się w kredyty na tyle lat, trzy że nie każdemu rodzice kupują/przepisują mieszkania czy domy. Jak ktoś chce wynajmować to w czym problem? Jego życie, jego sprawa a wy pierdolicie tak, jakby to mieszkanie i studia były jedyną przepustką na dziecko. A zbierać kase na mieszkanie mogą nawet jak już mają dziecko, jakiś problem w tym widzisz? :o