Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysldlaniegonaprezent

kto zna sie na muzyce elektronicznej? pomysł na prezent dla faceta

Polecane posty

moj facet slucha muzyki elektronicznej. ma ktos jakis ciekawy pomysl na prezent? cos niebanalnego?

Możesz przygotować dla niego specjalny utwór z gatunku muzyki elektronicznej, w którym to zakodujesz dla swojego lubego specjalne przesłanie np. kocham Cię, lub jakiś obrazek. Przepuszczasz później taki utwór przez spektrometr,uzyskując widmo częstotliwościowe w domenie czasu poszczególnych składowych harmonicznych analizowanego (syntetyzowanego) dźwięku. Na takim widmie (spektrogramie) (przy doborze odpowiednich barw) można uzyskać ciekawe rzeczy. Możesz w ten sposób szyfrować informacje niewidoczne dla oczu (pierwotnie) oraz niesłyszalne. No, ale takie rzeczy wymagają m.in. znajomości teorii sygnałów,programowania. Pozdrawiam.

Gość Kunegunda1988
Może zabierz go na jakaś większą imprezę z muzyka tego typu. Szkoda że już po audioriver ale np tunnel electrocity?

Gość zloscik
kup mu korga kaosillatora 2 - 649 zl nowy. Lub inne fajne elektroniczne rzeczy jak cos to podnies temat. Wieczorem pomyslimy nad czyms fajnym.

"zloscik kup mu korga kaosillatora 2 - 649 zl nowy. Lub inne fajne elektroniczne rzeczy jak cos to podnies temat. Wieczorem pomyslimy nad czyms fajnym." podnosze temat. odezwij sie. musze cos kupic dzis/jutro najpozniej. na piatek potrzebuje:) sama zupelnie sie na tym nie znam.

Gość no i co xxx xxx xx
Wysle Ci wlasna skladanke jak chcesz.

Gość no i co xxx xxx xx
Clark to ciekawe. Powiedz cos wiecej.Mam spectometr w jednym z programow ale jeszcze nie zglebilam do konca jego dzialania.

zastanawialam sie, czy nie kupic mu wejsciowki vipovskiej na mayday, bo wiem, ze go ta impreza interesuje. wejsciowka taka, gdzie bedzie mogl gadac z dj'ami, itp, tylko nie wiem, czy wypada kupic mi pojedynczą? tzn tylko dla niego? (drogie to). czy nie bardzo?

wszystko zależy od tego , jakiego rodzaju muzyki elektronicznej, słucha ten typ

Gość pentax123
dokladnie. Jaki typ? ja slucham muzyki elektronicznej, ale nie wszystko zdzierze. :O

Gość Gucio Pafnucio
Wejściówka VIP na MAyday kosztuje teraz 400 zl za sztuke. Pomysł Clarka jest dobry. A może kup mu jakieś płyty z taką muzyką.

Gość gość
Jest koncer kraftwerku