Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reeeni

Co zrobic by lodówka zużyła mniej prądu

Polecane posty

Gość *minerva*
wyłączyć, proste jak drut

nie otwierać bez potrzeby i nie zostawiać otwarte, jak coś wynosimy, tylko otwierać i zamykać za każdym razem nie wstawiać ciepłych potraw nie wstawiac mokrego mięsa - paruje, obladza, zwiększa zużycie kupować sprzęt dobrej klasy energetycznej

Gość taraska
dokładnie, otwierać i od razu zamykać a nie "wietrzyć" kupować lodówkę dobraną rozmiarem do ilości domowników zainwestować i kupić energooszczędną lodówkę to ostatnie daje ogromną różnicę, ja niedawno wymieniłam starą lodówkę na nowego panasonica i różnica w rachunkach jest naprawdę spora.

Gość Olje
Pytanie zagadka, chociaż tech się tak rozwija, że teraz rzeczywiście te lodówki nie zjadają tyle prądu co kiedyś. Klasa energetyczna A++ lodówek Panasonic to już jakiś poziom. Poza mniejszym zużyciem energii co jest jakby podstawą masz dodatkowe profity, w związku z czym zakup się bardzo opłaca. Nowa generacja, mniejsze koszty eksploatacji idą w parze,

Gość najlepiej wymienić
Kupiliśmy nową i rachunki spadły o ok 50 zł

Gość grecjanka
Wybacz bezczelną odpowiedź, ale zwyczajnie kupić taką, która mniej go zużywa! Panasonic - good idea! Tylko te modele z inverter!

Gość reeeni
mój chłopak zalozyl mi na tej kracie z tyłu lodówki co się nazywa radjator kilka wentyaltorów wiatraczków ze starego komputera i rachunki za prąd w lodówce spadły mi o 75% :)

Przede wszystkim obniżyć temperaturę, jaka w środku panuje, po drugie sprawdzić, czy jest szczelna, po trzecie od czasu do czasu trzeba ja porządnie z tyłu odkurzyć i wymyć, to ważne. Agregat nie może być zafajdany kotami z kurzu i resztkami jedzenia.

Przede wszystkim obniżyć temperaturę, jaka w środku panuje, po drugie sprawdzić, czy jest szczelna, po trzecie od czasu do czasu trzeba ja porządnie z tyłu odkurzyć i wymyć, to ważne. Agregat nie może być zafajdany kotami z kurzu i resztkami jedzenia.

Gość zagggadka
no tak, ale z pustego nawet Salomon nie przeleje. dlatego najpierw trzeba zainwestować w dobry sprzęt i potem trzeba o niego dbać, żeby wytrzymał jak najdłużej. dlatego najnowsze rozwiązanie Panasonica, lodówki z serii NR są moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem. inwestycja na długi czas i tyle.

Gość Premium Diamond
przestań tu spamować swoim Panosinikiem. Boże, "marketing szeptany" też wypadałoby umieć robić. A ta reklama jest tak grubymi nićmi szyta, że rzygać się chce