Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eghmxcvbnjkl

Skąd wziąć pieniądze na dom?

Polecane posty

Gość eghmxcvbnjkl

Powiedzcie mi, skąd wziąć takie sumy? Na prawdę ludzie biorą takie kredyty? Jak je później spłacać? Sama marzę o własnym domu, ale niestety to chyba nie dla mnie. Jak to było u was?

Gość *minerva*
biora kredyty

Gość rysownik krzyś
trzeba sporo zarabiać, żeby coś odłożyć no i potem kredyt jak się skończą własne pieniążki...

Gość *minerva*
albo zarobili w londynie

Gość a ja bliżej
kilka lat pracy w Niemczech

Gość eghmxcvbnjkl
wyjazd za granice u mnie nie wchodzi w gre ;/ myślimy nad jakimś małym biznesem, tylko jaki?

Gość Średniokrata
Zarobić uczciwą pracą, która dostarcza odpowiednie ilości środków finansowych do godnego życia.

Gość bingo bango
jaki? mega dochodowy :classic_cool:

Gość ewfewfsefsw3f
uczciwa pracą to raczej się nie da, chyba że bardzo dochodowy biznes, lub za granicą u mnie w firmie nawet główna ksiegowa ma kredyt, a jej mąż jeszcze lepiej zarabia

Gość Średniokrata
Prezesi banków zarabiają od 1 000 000 - 3 000 000 zł brutto.

Gość eghmxcvbnjkl
właśnie... tylko teraz z tą dobrą pracą to najtrudniej ;/

Gość Średniokrata
Jak jesteś dobra to z dobrą pracą nie ma problemu, a w czym jesteś dobra?

Gość kurzafix
posłuchajcie rady fachowca z praktyką zawodową, który już kilka własnych domów wybudował , owszem, przed budową własnego domu zawsze jest lęk i strach, czy dam radę ? oczywiście, że dasz radę i jeżeli już masz własną działkę budowlaną to składasz do Gminy projekt budowy domu a wcześniej otrzymujesz plan zagospodarowania własnej działki , masz projekt i zaczynasz budowę od mocnych fundamentów, czyli w wykopie robisz szalunki i zbrojenia a za moment są betonem zalane ławy, po miesiącu robisz izolacje poziome i już można wyjść z poziomu zerowego , działając organizacyjnie i metodą gospodarczą wychodzisz z poziomu zerowego wydając góra 10 tys. PLN a na wiosnę przyszłego roku robisz parter, strop, piętro, strop i schody , ewentualnie dach i zakładasz stolarkę , można to wykonać za 50 - 80 tys. PLN , a w trzecim roku wykończenia i już mieszkasz w swoim domu robiąc przyłącza energetyczne, woda, kanaliza, gaz, jasne, że wysiłek jest spory ale oczywiście warto metodą gospodarczą

Załóż w banku konto oszczędnościowe i wpłacaj co tydzień ile możesz! Na pewno uzbierasz na budowę!:-D

Gość gość
macie durne pomysly

Gość gościówa 12345
Wszystko fajnie, ale weź dużo zarabiaj i jeszcze sam stawiaj dom, metodą gospodarczą! Litości!

Gość beatamal
A ja znalazłam taki konkurs gdzie można wygrać gotówkę na materiały budowlane i to nie mało https://www.budogram.pl/konkurs wystarczy tylko założyć tu na ich stronie dziennik budowy i co jakiś czas relacjonować opisywać co się dzieje na budowie. Do tego aby wygrać trzeba zbierać jak najwięcej lajków komentować itd.

Gość gość
można zacząć się prostytuować na przykład i pieniądze w ten sposób zarobione zainwestować w budowę domu, warto jednak uwzględnić większą powierzchnię biorąc pod uwagę rozwój działalności :)