Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlagmniejebnie

POMOCYYYYYY!!!!!!!

Polecane posty

Gość szlagmniejebnie

przez te upaly nie moge spac!!!! okno mi wychodzi na poludnie, wiec przez caly dzien sie nagrzewa, otworze okno w nocy - wpada mi parne powietrze i jest jeszcze gorzej!!!! nie moge funkcjonoac przy takiej pogodzie, umieram!!!! wczoraj przewracalam sie z boku na bok doslownie przez godzine i myslalam ze szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!! dzis bd to samo/!!!!!!!!!!!!! co robic?????????????😭

Gość Panna Tunia
U mnie pada

Gość szlagmniejebnie
nie wytrzymam z ta pogoda, chce ZIME!!!!!!!!!!!!! w tym kraju nawet pogoda nie moze byc normalna, przestancie uzywac tego freonu i produkowac spaliny bo nie moge spac!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😭

Gość szlagmniejebnie
Panna Tunia chociaz szczerze deszczu nienawidze to juz wolalabym ten pieprzony deszcz i zeby bylo chlodno i przyjemnie :O:O:O:O:O:O:O:O

Gość u mnie w domu nawet w upały
jest max 23-24 stopnie - grube mury, budownictwo z początku lat 80tych. okna na południe i zachód (w moim pokoju).

Gość szlagmniejebnie
nie wiem jakie sa mury w moim domu ale wiem, ze jest goraco i nie moge spac, doslownie przewracam sie z boku na bok zeby chociaz czuc jakis chlod od poduszki :(

Gość u mnie w domu nawet w upały
może śpij pod prześcieradłem tylko albo pod jakimś śliskim chłodnym materiałem? można takie powłoczki na pościel kupić albo ostatecznie materiał zasłonowy taki.

Gość 100%woman
dokladnie! dobry wentylator powinien zalatwic sprawe. u mnie jest to samo, w domu nawet cieplej, niz na balkonie. maskara, jak sie mury nagrzewaja. w dzien rozwijam rolety - o dziwo pomaga! :) no i caly dzien chodzi wiatrak. jak tak dalej pojdzie, to na next year inwestujemy w klimatyzacje. mysle, ze klimat juz sie na tyle zmienil, ze juz czas pomyslec o takim rozwiazaniu.

Gość szlagmniejebnie
spie pod poszewka i tez co 3 minuty ja przekrecam na druga strone :( musze chyba kupic ten wiatrak bo to dla mnie katorga, w takie upaly nie umiem normalnie funkcjonowac, ani sie uczuyc, ani pracowac, ani nawet spac, bo sie nie da!😭 jutro ma byc 26 st, dzis bylo 35, mam nadzieje ze sie im sprawdzi :(

Gość 100%woman
polecam wentylar z firmy HB - ok 150-200 zl. ladnie wyglada i daje rade. w nocy tez chodzi, przyjemnie mruczy i miesza powietrze. po kapieli rowniez wiatrak. przy tv rowniez i przy obiedzie rowniez. nie wyobrazam sobie, jak musisz cierpiec BEZ tego urzadzenia.

jak dla mnie to mogłoby być nawet ze 20 stopni, założyłabym długie spodnie do pracy :) a tak to muszę nogi golić :D

Gość szlagmniejebnie
nie pomyslalam o tym, mozg mi sie juz lasuje :O wiatrak musze kupic, bez tego dlufgo nie pociagne

Gość szlagmniejebnie
dla mnie optymalna pogoda jest taka jak przy polskiej zlotej jesieni - sloneczko, ale chlodne rzeskie powietrze, albo pozna jesienia, chlodno, bez slonca, ale i bez deszczu, uwielbiam taka pogode, pamietam ja z dziecinstwa, teraz bede mogla o takiej pomarzyc 😭

spokojnie, już niedługo będzie chłodniej :P swoją drogą to chyba tylko polacy potrafią tak narzekać :D latem za gorąco, jesienią deszcze i brzydko, zimą plucha i za zimno... wiosną chcieliby już lato :D

Gość reptanawszystkoizawszelkacene
Miałam taka noc kiedyś jak byłam nastolatką Zrobiłam tak Wziełam kilka plastikowych butelek ponalewałam do nich wody zamroziłam w zamrażarce . Przebrałam kołdrę w satynową pościel i rozłożyłam by zakryła cale łóżko poduszke tez przebrałam i na kołdrę dałam te zamroźone butelki zeby dodatkowo chłodziły i usnełam.

Gość szlagmniejebnie
cos jest w tym narzekaniu :D polakowi nie dogodzisz :O ale szczerze, klimat sie zajebiscie zmienia, doslownie dzis wieczorem powietrze bylo IDENTYCZNE jak na poludniu europy, mam porown anie i doslownie identico. to jest masakra, co bd za 20 lat? afryka? my nie jestesmy przystosowani do takich temp, mamy jasna skore, waskie nosy, ktore dodatkowo ogrzewaja powietrze, nie jestesmy tak wysocy jak murzyni, zeby nam latwiej bylo utrzymac ciepl;o, ewolucja nie nadazy za zmianami klimatycznymi!

Możesz też spróbować jeśli masz inhalator włożyc sól fizjologiczną do lodówy lub zamrażarki na chwilę i potem sie poinhalowac takim zimnym żeby pooddychac czymś innym niż duszne i gorace powietrze.

Gość szlagmniejebnie
nie mam inhalatora : ale pisze, zbliza sie koniec swiata, rasa europejska wymrze, bo nie jestesmy przez nature przystosowani do takiego klimatu :O:O:O

Gość etnipena
Wspolczuje...ja mam klime w domu i w nocy spokojnie przykrywam sie lekka kolderka, nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez klimatyzacji w taka pogode. A wiatrak nic nie daje, dmucha w ciepie gorace powietrze.

Ja skolei mieszkam w wysokiej poniemieckiej kamienicy I mam chłodno w mieszkaniu nawet jak na zewnątrz upał.