Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxcccvvv

zagadka

Polecane posty

Gość xxxcccvvv

znajomy zadał mi taka zagadkę/zapytanie, może ktoś z was zna odpowiedź, mamy 2 okna, w dwóch budynkach które są na przeciwko siebie, jedno okno jest 15 cm niżej od drugiego(górna rama okna nr 2 jest nizej od rasmy okna nr1), budynki oddalone sa od siebie o 6metrów, czy patrząc z okna niższego bedziemy w stanie zobaczyć całą podłogę za oknem domu drugiego(zakładając ze pokój ma 4 metry długości)?? czy zobaczymy całe 4 metry podłogi, nie zobaczymy w ogóle podłogi ponieważ nie będziemy w stanie zobaczyć nic poniżej poziomu okna??

Gość macierzankaaaa
całą podłogę to mamy szanse zobaczyć jakby drzwi były otwarte... z okna to nigdy

Gość xxxcccvvv
ok, ale powiedzmy że w lini okna, czy zobacyzmy te 4 metry czy nie, no bo zaraz za(pod) oknem to nie

Gość xxxcccvvv
no bo tak, mysle , niby okno budynku nr 2 jest mnimalnie ale jest niżej, wiec nie powinniśmy zobaczyć NIC poniżej lini ramy okna nr 2?? prawda??

Gość xxxcccvvv
mam na myśli ' nic poniżej okna nr 1(od budynku 1)'

Gość macierzankaaaa
ta zagadka miałaby sens, gdyby pytanie brzmiało: "czy w ogóle zobaczymy podłogę?" + jeszcze brak wysokości okna

Gość xxxcccvvv
no bo próbowałam sobie to wyobrazić z katami, czy z okna poniżej da radę sie zobacyzć podłogę w głąb pokoju domu nr 1

Gość xxxcccvvv
ok, to moze o to chodzi w tej zagadce, czy w ogóle zobnacyzmy podłogę ???